Plejecenter Elmelunden

Plejecenter Elmelunden

Lunderosevej 5
4450 Jyderup

Telefon
72362686
Virksomhedsform
Kommunal
E-mail
hthom@holb.dk
Hjemmeside
Kommunens hjemmeside

Om os

Boliger

70

Beboere

70

Lejligheder

 • Tekøkken
 • 1-værelseslejligheder
 • 2-værelseslejligheder
 • Internet
 • Skabe
 • Eget badeværelse
 • TV-Pakke
 • Eget dyr tilladt
 • Altan/terrasse (Ikke oplyst)

I området

 • Afstand til indkøb >1000 meter

Mad

 • Morgenmad
 • Middagsmad
 • Aftensmad
 • Maden laves på plejehjemmet (Ikke oplyst)

Ydelser

 • Tilknyttet frisør
 • Vask af sengetøj
 • Tilknyttet fodterapeut
 • Tilknyttet tandlæge
 • Mulighed for tilkøb (Ikke oplyst)

Faciliteter

 • Træningsfaciliteter
 • Gårdhave/grønne områder
 • Kiosk på plejehjemmet
 • Fælles dyr (Ikke oplyst)
 • Sansehave (Ikke oplyst)

Aktiviteter

 • Beboerråd
 • Benyttelse af frivillige
 • Faste ugentlige arrangementer
 • Udflugter

Plejehjemsleder

Helle Fobian Thomsen

E-mail
hthom@holb.dk
Vi føjer liv til årene og ikke år til livet

Omgivelser


Plejecentret ligger smukt

Hovedhaven på Plejecenter Elmelunden

Plejecentret ligger i smukke omgivelser, og er omkranset  af den  gamle elmelund, også kaldet den "gamle" dyreskueplads i Jyderup, deraf navnet til plejecentret. Pladsen blev også brugt, og bruges stadig til bla. cirkusbesøg og forestillinger om sommeren. Borgere fra Jyderup og omegn bruger flittig området til gåtur, og til bla. træning af hunde.


Når Solen er gået ned,  kommer nattehimlen tydeligt frem. Om dagen høres fuglefløjt fra sanglærker, spurve, solsorte og lign. og græshopperne spiller dagen igennem.

Her er dejlig roligt, og alligevel tæt på Jyderup og de butikker og indkøbsmuligheder der er i byen.

Aktiviteter

Der er dagligt forskellige aktiviteter.
Der er gymnastik sammen med Ældre Sagen, eller mulighed for at deltage i gymnastik i dagcentret. Man kan eksempelvis spille Boccia, anden form for boldspil, spille kort, spille yatzy, hilse på dagplejebørn, hilse på hunde der kommer en gang om ugen, erindringsdans, film, historie/eventyrs oplæsning og meget mere.                                                        
Hver 14. dag kommer der dagplejebørn på besøg sammen med dagplejemødre og hver uge har Elmelunden besøg af besøgshunde gennem Ældre Sagen.
Der er desuden andagt en gang om måneden. 
Alle er velkommen i dagcentret som ligger i stueetagen. Her foregår også en del aktiviteter, som man er velkommen til at deltage i.                                                              På Elmelunden er der også 2 rickshaws og en side by side cykel. Så der er ugentligt cykelture  ud i området, enten med det faste personale eller med cykelpiloter, der kommer fra Ældre Sagen og Cykling uden alder .

Mange af husets aktiviteter sker i fællesskab med de frivillige, og vi er glade og stolte over at kunne fortælle om et rigtig fint samarbejde med mange frivillige.

I vores Værdigrundlag beskriver vi vigtigheden af, at den enkelte tilbydes aktiviteter og andre tilbud afpasset efter behov og ressourcer.
Fordi man flytter adresse flytter man ikke interesse.

Foruden plejecenter, så har Elmelunden også et dagcenter. Her er åben 4 dage om ugen, man-, tirs-, tors- og fredag. Her har man mulighed for at møde ind og være med i de aktiviteter som sker der.

Relation til beboerne

Vores relation til den enkelte beboer og til alle er en vigtig ingrediens i at få en dagligdag til at være så tæt på den normale hverdag som muligt.

Det er vigtig at vi lytter til den enkelte beboer og at vi bevare og værner om den enkeltes integritet og private sfære. Der tilbydes individuel pleje og omsorg ud fra det behov som den enkelte beboer har, og omgivelserne skal være hjemlig, hvor atmosfæren skal være varm. Det er vigtig at trivslen fremmes hos den enkelte..

Værdigheden og respekten for den enkelte skal bevares. Det er en vigtig målsætning i en dagligdag på Elmelunden.


Samarbejde med pårørende

Et samarbejde med den pårørende er alfa og omega.
Det er den pårørende der kender beboeren. 
Både i arbejdslivet og i privatlivet. Relationer er vigtige .  Du er som pårørende en vigtig ressource, og et vigtig aktiv for os som plejepersonale.
Det er vigtig for Elmelunden, at der er en dialog mellem beboeren, den pårørende og plejepersonalet. Den pårørende indgår sammen med borgeren i Bruger/pårørenderådet.

Skal der fejres rund fødselsdag for Jeres pårørende der bor på Plejecentret, er I velkommen til at låne vores lokaler, ligesom I er velkommen til at fejre jul sammen enten i Jeres pårørende bolig eller sammen med de øvrige beboerer og plejepersonalet.                                            Det er vigtig for Jeres pårørende at I er med, og vigtig for os, så vi sammen kan skabe de gode relationer.


.

Personalet har i gennemsnit 6 sygefraværsdage pr. år


Dokumenter

Tilsynsrapporter

Om os

Boliger

70

Beboere

70

Om boligerne

Boligerne er 2 rums boliger.
Boligen er indrettet således at man træder ind i en lille entre med skabe og et lille tekøkken.                                                                                    Herfra går man ind i stuen, hvor der er åben indgang til soveværelset.             
Fra soveværelset er der adgang til toilet og bad.                                             Der er mulighed for at ændre boligen til en et-rums bolig. Dette gøres ved, at væggen mellem stue og soveværelse kan foldes ind, så lejligheden bliver til et stort rum.

I  tekøkkenet er der vask og et par køkkenskabe og et køleskab.
I badeværelset er der  en vaskesøjle, der består af en vaskemaskine og en tørretumbler.

Boligerne i stueetagen har en lille terrasse.

I hver bolig er der en seng, og den er indrettet med en loftlift. Selve liften kan pilles ned indtil der vil blive brug for den.

Udlejningen varetages af Domea. Nøglen til boligen udleveres af Domea.

Boligen


Indskud og husleje

Indskud minimum 36.941 kr. Husleje minimum
(før evt. boligydelse)
7.933 kr.

Ind- og fraflytning sker i samarbejde mellem borger/pårørende samt Boligselskabet Alliken.

I huslejen har Domea er indregnet forbrug på både vand og varme.                                                                                                                                          El opkræves direkte fra forsyningsselskabet, som er SEAS, og gennemsnitlig er prisen ca. kr. 150 pr. mdr. Beløbet er en gennemsnitlig pris, og er individuelt afhængig af forbrug.                                                  Beløbet opkræves pr. mdr., pr. kvartal eller pr. halvår.
                                                                                                                                        Antenne: kr. 1020 pr. halvår                                                                                                

 


Kontakt

Plejecenter Elmelunden

Lunderosevej 5
4450 Jyderup

Telefon
72362686
E-mail
hthom@holb.dk
Hjemmeside
Kommunens hjemmeside

Mad

Sankt Hans fejres med grillpølser og bål.

Men det er naturligvis ikke kun til Sankt Hans at der lidt ekstraordinært.

Vi fejre både jul og nytår og al det der ligger imellem. Påskefrokost, forårsfest, sommerfest, høst-/efterårfest, julefrokost m.fl. og nogle dukker spontant op.

Det varme mad produceres på  Kommunens produktionskøkken, som ligger på Stenhusbakken i Holbæk.  
Morgenmaden har forskellige valgmuligheder. Man kan næste ønske og vælge det man har lyst til den dag. Og der er lidt af hvert at vælge imellem. Eksempelvis havregrød, yoghurt, franskbrød, ost, marmelade,  kaffe, te og meget mere.                                                                                              Frokost består af smørrebrød og en lun ret.                             Det varme måltid serveres om aftenen.  Der er altid to retter, enten en forret og en hovedret, eller en hovedret og en dessert.  

Vi bryster os af, at der ikke er faste tider, med mindre man selv laver dem, har aftaler enten ude i byen eller indenfor husets mure, eksempelvis omkring aktiviteter. Men erfaringen siger os, at morgenmaden serveres primært mellem kl. 7 og 10.30, frokost mellem kl. 12.00 og 13.00, og aftensmad mellem kl 17.30 og 19.00.

På Plejecenter Elmelunden er der to ernæringsassistenter ansat, selv om der ikke er et produktionskøkken. De sørger for de lækre lune retter, hjemmebag (og det er alt fra småkager til brød og kager), og for lidt ekstra når vi hygger eller har fester.


Om ydelser med egenbetaling

Der ingen ydelser med egenbetaling udover servicepakken. Servicepakken indeholder betaling til fuld forplejning samt service, og denne indeholder toilet- og rengøringsartikler, vinduespudsning mm.                                                                                      Denne pakke har i  2019 priser, en takst på kr. 4.092, 71 pr. mdr. samlet.


Kontakt

Plejecenter Elmelunden

Lunderosevej 5
4450 Jyderup

Telefon
72362686
E-mail
hthom@holb.dk
Hjemmeside
Kommunens hjemmeside