Åstedparken Ældrecenter
6900 Skjern
- Telefon
- 21 78 87 34
- Virksomhedsform
- Kommunal
- tanja.hansen@rksk.dk
- Hjemmeside
- Åstedparkens hjemmeside
Om os
Boliger
18Beboere
20Lejligheder
- Tekøkken tilgængelig
- 1-værelseslejligheder tilgængelig
- 2-værelseslejligheder tilgængelig
- Skabe tilgængelig
- Altan/terrasse tilgængelig
- Eget badeværelse tilgængelig
- Internet ikke tilgængelig
- TV-Pakke ikke tilgængelig
- Eget dyr tilladt ikke tilgængelig
I området
- Afstand til indkøb 500 - 1000 meter tilgængelig
- Afstand til kirke <500 meter tilgængelig
Mad
- Morgenmad tilgængelig
- Middagsmad tilgængelig
- Aftensmad tilgængelig
- Maden laves på plejehjemmet ikke tilgængelig
Ydelser
- Mulighed for tilkøb tilgængelig
- Plejehjemslæge tilgængelig
- Tilknyttet frisør tilgængelig
- Vask af sengetøj tilgængelig
Faciliteter
- Fælles dyr tilgængelig
- Sansehave tilgængelig
- Træningsfaciliteter tilgængelig
- Gårdhave/grønne områder tilgængelig
Aktiviteter
- Benyttelse af frivillige tilgængelig
- Faste ugentlige arrangementer tilgængelig
- Udflugter tilgængelig
Plejehjemsleder
Vi vil skabe de bedste omgivelser og muligheder for vores beboere - med det mål for øje, at man kan mest muligt, længst muligt - og at man som beboer får den faglige rehabiliterende støtte, der vurderes nødvendigt hertil. Det er vigtigt for os, at vores beboere bevarer livskvaliteten.
Omgivelser
Værdigrundlag - vision
Hver beboer har tilknyttet to kontakt personer, som er primær ansvarlige for plejen. Alt personale kender dog alle beboer, og vi hjælper hinanden på kryds og tværs, så det giver en smidig og meningsfuld hverdag.
Vi arbejder hele tiden med at bevare og højne kvaliteten i huset således beboer og pårørende kan opleve tryghed og have tillid til, at stedet gør deres bedste.
Aktiviteter
Der er en meget velfungerende og stærk vennekreds som bakker op om og arrangere mange aktiviteter som f.eks. bankospil, høstfest, juletræsfest, udflugter, Gudstjenester, musikarrangementer m.m. Både arrangementer målrettet beboer og pårørende og arrangementer hvor husets venner og byen er inviteret med. Vennekredsen og frivillige af huset er en meget synlig medspiller i huset og ses dagligt i gang med at vande blomster, skrælle kartofler, gøre rent i haven, plante blomster om, fodre fisk eller andre gøremål.
Det giver liv og glæde for husets beboer at der er mange besøgende i huset.
I løbet af ugen er der faste aktiviteter som gåtur, gymnastik, sang og musik, ”pigeklub”, filmaften m.m.
Derud over er der fokus på den enkelte beboers ressourcer og der er mulighed for at hjælpe med nogen af de daglige gøremål som tidligere har haft betydning feks. at skrælle kartofler, bage, lægge vasketøj sammen eller f.eks. hjælpe til i haven.
Der laves hver måned en aktivitetskalender, der giver beboer, pårørende og byens borgere en oversigt over de ting der foregår på ældrecenteret.
Relation til beboerne
Det er meget forskelligt fra beboer til beboer, hvor meget netværk der er. Vi forsøger at inddrage det netværk der i forvejen er, og ellers lever vi højt på frivillige der også kan bidrage til fællesskaber.
Samarbejde med pårørende
Beboerens pårørende ses som en meget vigtig medspiller for at kunne skabe de bedste forhold for den enkelte beboer. Ved forventningssamtalen og løbende aftales det i hvilken grad de pårørende ønsker at være med på banen. De pårørende har altid mulighed for at ringe til stedet, og få et personale medlem i røret. Afhængig af hvilke ting der skal drøftes kan man blive henvist til kontaktpersonen eller leder.
Personalet har i gennemsnit 2,3 sygefraværsdage pr. år. Opgjort for året 2022
Demensmærkning
Om os
Boliger
18Beboere
20Om boligerne
renoveret, hvor der bl.a. blev lavet en tilbygning med dejligt ovenlys og store glaspartier.
Åstedparken er i et plan med 18 boliger. Alle boliger har terrassedør og udgang til enten gårdhaven eller egen terrasse.
Boligen
Åstedparken fremstår som et tidssvarende og funktionelt hjem og arbejdsplads. Der er 18 boliger, 7 et rums boliger samt 11 torums boliger.
1-rums boligerne er indrettet med tekøkken, stue og et stort badeværelse. 2-rums boligerne er indrettet med tekøkken, stue, særskilt soveværelse og et stort badeværelse.
I huset er der en fælles kombineret spise- og udestue. Udestuen er indrettet som en hyggelig/hjemlig tv-stue. På Åstedparken er der gode fælles lokaler, hvor beboerne kan samles til arrangementer og spisning. Desuden har vi et modtager køkken, hvor maden fra Åkanden bliver varmet og anrettet.
I forbindelse med en indflytning taler beboer, pårørende og personale om, hvordan en hensigtsmæssig indretning af boligen kan være. Der skal tages hensyn til beboerens kæreste ejendele, men også at det er en arbejdsplads for personalet, så der skal være plads at bevæge sig på samt plads til relevante hjælpemidler.
Indskud og husleje
(før evt. boligydelse) 2550-4805 kr.
El, vand og varme bliver betalt ved siden af.
Ved tildeling af en bolig vil oplysningerne fremgå på den konkrete bolig.
Kontakt
6900 Skjern
- Telefon
- 21 78 87 34
- tanja.hansen@rksk.dk
- Hjemmeside
- Åstedparkens hjemmeside
Mad
Der er som udgangspunkt faste pladser, så man ved hvor man skal sidde og kan føle en tryghed i det. Der er altid personale tilstede ved fællesmåltiderne.
Der serveres 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider om dagen. Ønsker man at spise på stuen bliver maden bragt.
Det er muligt at få hjælp til at indtage maden uanset om man ønsker at spise hos sig selv eller i spisestuen.
Åstedparken er modtage køkken fra Åkanden, hvilket betyder at råvarer og færdigretter som udgangspunkt leveres der fra. Der bliver skrællet og kogt friske kartofler hver dag. Ligesom der dagligt er frisk bagt brød til vores formiddagskaffe og eftermiddagskaffe.
Hvis man har besøg er det muligt at tilkøbe mad.
Ved arrangementer er forplejning inkluderet for beboerne og der er som regel en egen betaling for evt. pårørende.
Der står altid frisk frugt tilgængelig for beboer og personale.
Om ydelser med egenbetaling
Tøjvask foregår i husets vaskeri, hvor tøjet fra hver enkelt beboer vaskes særskilt. Tøjet tørres i tørretumbler eller hænges op. Det anbefales at man medbringer tøj, der kan tåle 40 grader eller derover. Der vaskes som udgangspunkt ikke tøj i hånden.
Huset har ansat en service medarbejder der varetager rengøringen på fællesarealer og på beboernes stuer. Der tages udgangspunkt i kommunens service niveau. Ved behov for yderligere rengøring opfordres pårørende til at hjælpe til.
Vennekredsen og huset har i fællesskab en bus som bruges til aktiviteter ud af huset. Det er også muligt som beboer at låne bussen f.eks. hvis man skal på sygehuset eller på besøg.
Byrådet har besluttet at fortsætte tilbuddet om klippekort, som betyder at hver beboer har gennemsnitlig 25 min hver uge, som de kan råde over sammen med et personale medlem. Det kan f.eks. bruges til sociale aktiviteter, gåtur, kortspil, oprydning i tøjskab eller hvad beboeren ønsker.
Kontakt
6900 Skjern
- Telefon
- 21 78 87 34
- tanja.hansen@rksk.dk
- Hjemmeside
- Åstedparkens hjemmeside