Præstø Multicenter

Præstø Multicenter

Præstø Multicenter

Rosagervej 37
4720 Præstø

Telefon
55 36 31 15
Virksomhedsform
Kommunal
E-mail
ældresikkerpost@vordingborg.dk
Hjemmeside
Præstø Multicenter

Om os

Boliger

35

Beboere

35

Lejligheder

 • Tekøkken
 • 1-værelseslejligheder
 • 2-værelseslejligheder
 • Internet
 • Altan/terrasse
 • Eget badeværelse
 • TV-Pakke
 • Skabe
 • Eget dyr tilladt

Mad

 • Morgenmad
 • Middagsmad
 • Aftensmad
 • Maden laves på plejehjemmet

Ydelser

 • Vask af sengetøj
 • Mulighed for tilkøb

Faciliteter

 • Sansehave
 • Træningsfaciliteter
 • Gårdhave/grønne områder
 • Fælles dyr

Aktiviteter

 • Benyttelse af frivillige
 • Faste ugentlige arrangementer

Plejehjemsleder

Helle Østergård Hansen

Helle Hansen

E-mail
helle@vordingborg.dk
Hjælpe borgeren til at anvende egne ressourcer og leve, et for dem værdigt liv

Omgivelser

Præstø Multicenter er bygget i 2014. Det er et unikt byggeri og Multicenteret rummer både sportshal, springsal, dansesal, sundhedspleje, 
genoptræning, Café og plejecenter boliger. Byggeriet, med forening af ældre og unge, sport, genoptræning og boliger, er den første af sin art i Danmark og der summer af liv, aktiviteter og glade mennesker.

Præstø Multicenter er bygget med små atriumgårde og terrasser samt et omkringliggende grønt område, hvor det er muligt, at gå en lille tur. 
Der er havemøbler til det gode vejr. Overfor ligger 4H-gården, hvor hestene kan ses gå ude på folden. Inde i multicenteret er der ofte aktiviteter i sportshallerne, hvor det er muligt at se på, gennem de store vinduer. 
I hjerterummet i midten af Multicenteret, finder man cafe'en, hvor man kan sidde i hyggelige omgivelser og nyde en forfriskning.

Præstø Multicenter ligger tæt på den skønne Præstø Fjord, hvor der er en lille strand samt havn med café, ishus og restauranter. 
I den hyggelige hovedgade i Præstø by, findes flere forskellige forretninger, tøjforretninger, frisører samt caféer. Der er ca. 1000 m til nærmeste supermarked.
De lokale sportsforeninger benytter aktivt sportshal og springsal i eftermiddags- og aftentimerne og børnene fra Præstøskole benytter 
dem flittigt i dagtimerne. Fysioterapeuterne og ergoterapeuterne hjælper med genoptræning og rehabilitering i flotte lyse lokaler. Sundhedsplejen er aktive med mødregrupper og andre hold.

Udflugtssteder i Præstø

Præstø havn er en lille hyggelig havn med mulighed for at gå en lille tur langs vandet og for at se på de mange både. Ved siden af havnen ligger en lille hyggelig strand med dejlig udsigt over Præstø fjord.

I havnen ligger de hyggelige restauranter Café Mocca og Siv & Co samt Iskutteren, hvor det er muligt at sidde på terrassen og nye en forfriskning.

I Præstø hovedgade ligger den hyggelige Café Sweet and Coffee, hvor det er muligt at nyde en dejlig kop kaffe m.m.

Hvert forår i Kristi Himmelfarts ferien bliver hele Præstø by omdannet til et stort marked - Fransk forår, med madboder fra 
forskellige lande og alle mulige forskellige boder med ting og sager, lige fra blomster, tøj, smykker, nips og boligting m.m.

Se placering på kort

Vision

Vordingborg Kommunes pleje og omsorgsområde summer af aktivitet så den aldrende borger har mulighed for at leve en sund, tryg og aktiv tilværelse. 
Et liv der danner et godt fundament for færrest mulige begrænsninger og derved størst mulig frihed og værdighed.

Politiske målsætninger
At ældre med få eller ingen behov for pleje og omsorg har mulighed for at være aktive borgere med et socialt og sundt liv
At ældre med behov for rehabilitering og socialt netværk bevarer et godt og værdigt liv uden afhængighed af andre
At alle borgere med behov for sygepleje, pleje og omsorg modtager behandling og hjælp, bl.a. med tilbud om mad og ernæring til forskellige målgrupper, ved langsomt fremadskridende sygdom, og ved helbredstruende eller livstruende sygdom modtager lindring, støtte og nærhed på en værdig måde.
At borgerne modtager en helhedsorienteret, venlig og fagligt kompetent hjælp. 

Aktiviteter

Det sociale liv er vigtigt for os og vi arbejder derfor med følgende værdier:

•Vi tilbyder en hverdag, hvor der lægges vægt på et hjemligt miljø, fællesskab og den enkeltes individuelle behov og ønsker.

•I samværet med dig tager vi udgangspunkt i din livshistorie.

•Vi møder dig, dér hvor du er – lægger vægt på at forstå dig og sætter dig i stand til at få størst muligt udbytte af dine ressourcer og forblive et selvstændigt menneske så længe som muligt.

•Vi lægger vægt på godt samarbejde med pårørende. Vi forventer, at de pårørende deltager aktivt i jeres hverdagsliv og arrangementer.

•Beboere, pårørende og personale forventes at tage aktivt del i planlægningen af det daglige liv med hverdagens aktiviteter, samt at skabe traditioner for et godt fælles miljø. 

Gudstjeneste
Den første torsdag i måneden er der gudstjeneste med den lokale præst. Vi samles på balkonen midt i Præstø Multicenter og nyder Mettes smukke kirke.

Følg link for overblik over aktiviteter

Relation til beboerne

Venneforeningen:
Venneforeningens formål er af afholde arrangementer, der skaber bred kontakt mellem beboerne, deres pårørende og områdets øvrige pensionister. Der afholdes et arrangement om måneden i Multicenteret. Se mere om venneforeningen under Aktivitetscenteret.
Samarbejde med pårørende


Bruger – pårørenderåd
Bruger-pårørenderådet er et forum for dialog mellem Vordingborg Kommune, brugerne samt de pårørende om tilrettelæggelsen af hverdagen for beboerne i plejeboligerne.


tryk her for oversig over bruger pårørende råd på Præstø Multicenter

Personalet har i gennemsnit 12,8 sygefraværsdage pr. år


Tilsynsrapporter

Om os

Boliger

35

Beboere

35

Om boligerne

Plejecenterdelen består af 40 boliger, hvoraf de 12 boliger er til demente. Til plejecenteret er der er tilhørende 
aktivitetscenter både for borgere boende i eget hjem og for borgere boende på Præstø Multicenter. I aktivitetscenteret summer der af liv, med mange forskellige aktiviteter for ældre.


Boligen er på 65 m2 incl. fællesareal, med tekøkken og handicapvenlig badeværelse. Der er 3 skabe på hjul, som kan bruges som rumdeler evt. mellem soveværelse og stue. Som standardudstyr forefindes en plejeseng og tv-stik, som pårørende skal sørge for at tilmelde.


Der er egen terrasse eller balkon til hver bolig, hvor der er plads til at sidde og nyde vejret og udsigten.


Hjemmet som arbejdsplads:

Da dit hjem er personalets arbejdsplads, vil der blive foretaget en arbejdspladsvurdering. Vurderingen vil tage udgangspunkt i de opgaver, der skal udføres i hjemmet og det kan blive nødvendigt at flytte og/eller fjerne lamper og møbler. Loftlift forefindes. Ekstra lampe som arbejdsbelysning kan komme på tale for din regning. Disse tiltag er til gavn for dig og personalet, for at sikre, at hjælpen bliver udført så forsvarligt som muligt.Boligen

Til boligen hører en fællesstue med spisestue og køkken, hvor personalet tilbereder alle måltiderne.

Boligen udlejes efter lejelovens model A. Det vil sige, at lejligheden er nysynet og istandsat. Boligerne administreres af Boligselskabet KAB

Boligen møbleres efter din smag med egne møbler og lamper. Vi ser helst ikke brug af løse gulvtæpper eller væg til væg gulvtæpper, dels grundet risiko for fald, dels grundet risiko for forurening med deraf følgende behov for udskiftning af gulvtæppe.

 

Indskud og husleje

Indskud minimum 27325 kr. Husleje minimum
(før evt. boligydelse)
5231 kr.

Kontakt

Præstø Multicenter

Rosagervej 37
4720 Præstø

Telefon
55 36 31 15
E-mail
ældresikkerpost@vordingborg.dk
Hjemmeside
Præstø Multicenter

Mad


Caféen Præstø Multicenter

Cafe'en på Præstø Multicenter er et samlingssted for alle brugerne i Præstø Multicenter. Cafe'en ligger centralt i multicenteret i hyggelige omgivelser.

Cafe'en er åbent fra kl. 9:00-14:00 alle ugens 7 dage.

Vordingborg Madservice kan kontaktes på telefon: 55 36 39 79, hvor der blandt andet kan bestilles lagkage og andre lækre ting til festlige lejligheder.

Se mere om cafe'ens forskellige tilbud under Vordingborg Madservice.

Om ydelser med egenbetaling

Kontakt

Præstø Multicenter

Rosagervej 37
4720 Præstø

Telefon
55 36 31 15
E-mail
ældresikkerpost@vordingborg.dk
Hjemmeside
Præstø Multicenter