Køge Nord Plejecenter
4600 Køge
- Telefon
- 56672200
- Virksomhedsform
- Kommunal
- vf@koege.dk
- Hjemmeside
- Køge Kommune
Om os
Boliger
32Beboere
32Lejligheder
- Tekøkken tilgængelig
- 1-værelseslejligheder tilgængelig
- Internet tilgængelig
- Skabe tilgængelig
- Eget badeværelse tilgængelig
- TV-Pakke tilgængelig
- 2-værelseslejligheder ikke tilgængelig
- Altan/terrasse ikke tilgængelig
- Eget dyr tilladt ikke tilgængelig
I området
- Afstand til indkøb >1000 meter tilgængelig
- Afstand til kirke 500 - 1000 meter tilgængelig
Mad
- Maden laves på plejehjemmet tilgængelig
- Morgenmad tilgængelig
- Middagsmad tilgængelig
- Aftensmad tilgængelig
Ydelser
- Tilknyttet fodterapeut tilgængelig
- Plejehjemslæge tilgængelig
- Tilknyttet tandlæge tilgængelig
- Tilknyttet frisør tilgængelig
- Vask af sengetøj tilgængelig
- Mulighed for tilkøb ikke tilgængelig
Faciliteter
- Træningsfaciliteter tilgængelig
- Gårdhave/grønne områder tilgængelig
- Fælles dyr ikke tilgængelig
- Kiosk på plejehjemmet ikke tilgængelig
- Sansehave ikke tilgængelig
Aktiviteter
- Benyttelse af frivillige tilgængelig
- Faste ugentlige arrangementer tilgængelig
- Pårørenderåd tilgængelig
- Udflugter tilgængelig
- Beboerråd ikke tilgængelig
Plejehjemsleder
Vi vægter de stjernestunder som opstår i dagligdagen med udgangspunkt i det enkelte menneskes behov og det liv som var og er samt griber dagen som den kommer.
Omgivelser
Køge Nord Plejecenter er et helt nyt plejecenter som åbnede 1. januar 2019. Det ligger i rolige omgivelser i den nordlige del af Køge Kommune. Plejecentret ligger ca. 800 meter fra Køge Nord station og tæt på motorvejsafkørsel.
Plejecentret er bygget med 3 dejlige Atriumgårde inde i byggeriet. Atriumgårdene er beplantet forskelligt for at give forskellige sanseindtryk.
Vi lægger vægt på at plejecentret fremstår som et moderne plejecenter indretningsmæssigt. Plejecentret er i et plan og alle boligerne ligger med nem udgang til en af gårdhaverne. Plejecentret er bygget demensvenligt og der er blandt andet døgnrytme lys på fælles arealer og i de enkelte boliger.
Værdighed i ældreplejen
Køge Kommune har det mål, at borgere, der har brug for hjælp, støtte og vejledning oplever at blive mødt med værdighed.
Vi har den holdning, at vi skal omgås og leve med hinanden med respekt og ordenlighed.
I Køge Kommune ønsker vi at skabe en kultur og en praksis, som tager udgangspunkt i, at inddragelse af borgerne fører til det bedste resultat, at ethvert menneske er værdifuldt og at alle vokser og trives af at være i og bidrage til et fællesskab.
Vores ambition er at styrke ældres mulighed for at fortsætte med at leve det liv, de ønsker at leve.
Gennem rehabilitering og genoptræning støtter vi den enkelte borger til at handle som en myndig, aktiv og selvhjulpen medborger. Borgernes egne ønsker er udgangspunktet for den sammenhængende indsats.
Vi ser ligeledes pårørende som en vigtig del af en værdig alderdom og derfor har vi i Køge Kommune også fokus på, hvordan vi kan støtte og aflaste pårørende i de opgaver mange løser hver dag for deres ægtefæller, forældre og andre.
Aktiviteter
Aktiviteterne på Køge Nord plejecenter ser vi som alt hvad der sker for den enkelte i løbet af et døgn. Vi har fælles aktiviteter som gymnastik, sang, oplæsning, gudstjenester, får besøg af børnehave, gåture m.m. Vi er tilmeldt Trygfondens besøgshundeordning og har flere besøgshunde som kommer og hilser på til glæde for beboerne. Aktiviteter er også en til en med plejepersonalet eller aktivitetsmedarbejdere. Månedligt udgiver vi et beboerblad med billeder fra hverdagen på plejecentret og med oversigt over de månedlige aktiviteter.
Vi lægger vægt på, at udgangspunktet er borgernes behov og aktiviteterne justeres efter dette. Vi lægger stor vægt på, at hverdagen også er en aktivitet. Dette kan for eksempel være borddækning, oprydningen efter måltiderne, deltage i at dække bord, lægge eget vasketøj sammen. Vi har fokus på aktiviteter som tager udgangspunkt i den enkelte og at aktiviteterne skal give mening.
Vi fejrer højtider og mærkedage som jul, nytår, påske, Valdemars dag.
Vi anvender velfærdsteknologi og har blandt andet touch and play skærm til at styrke både den kognitive og fysiske træning.
Hver måned udarbejdes en aktivitetsplan same beboerblad med billeder fra aktiviteter og hyggestunder som opstår i det daglige.
Relation til beboerne
Demensplejen tager udgangspunkt i Tom Kitwoods teori omkring demens - blomstringsmodellen. Det er vigtigt for os at tage udgangspunkt i mennesket og ikke demenssygdommen. Livshistorien sammenholdt med demensfagligheden anvendes i den faglige tilgang til beboeren.
Der er ansat forskellige fagligheder som ergoterapeut, sygeplejerske, køkkenmedarbejdere, sundhedsfagligt personale. Vi arbejder efter kontaktpersonordning for at sikre kontinuitet i plejen og samarbejdet både med beboer og pårørende. Den enkelte beboer har tilknyttet en hjælper og assistent udover en fast sygeplejerske.
Samarbejde med pårørende
Vi ønsker en tæt dialog med pårørende til beboerne på plejecentret. Som pårørende er man velkommen alle tider af døgnet. Det kan være en god ide at aftale besøgstider med personalet. Vi tilstræber at have et godt samarbejde med pårørende. Inden indflytning vil vi gerne på besøg i hjemmet, så personalet inden indflytning kan lære den nye beboer at kende inden. Det er vigtigt for os at pårørende inddrages så tidligt som muligt inden indflytningen, så vi sammen finder ud af, hvad vi som personale kan hjælpe med og hvad den pårørende har brug for hjælp og støtte til. Efter indflytning på plejecentret holder vi en indflytningssamtale og aftaler efterfølgende en opfølgende samtale. Her beskrives samarbejdet med de pårørende. F.eks. de pårørendes mulighed for at deltage i aktiviteter, måltider eller virke som frivillige.
Personalet har i gennemsnit 17,7 sygefraværsdage pr. år. Opgjort for året 2023
Demensmærkning
Om os
Boliger
32Beboere
32Om boligerne
Plejecentret er færdigbygget i 2018 og åbnede 1. januar 2019. De første beboere flyttede ind sidst i januar 2019. Plejecentret er bygget demensvenligt med 32 boliger fordelt i 2 grupper med hhv. 15 og 17 boliger. Til hver bogruppe er der eget køkken, dagligstue og spisestue. Der er køleskabe med fryser i boligen. Der er i alt 3 Atriumgårde med mulighed for at bevæge sig frit rundt både ude og inde. Alle boliger har udgang til Atriumgårdene. I Atriumgårdene har vi plantekasser, havemøbler og hvad der ellers hører til i en hyggelig have. Der er bærbart nødkald i alle boligerne. Det bærbare nødkald er koblet til indbygget demenssikring i byggeriet. Ud over boligerne har vi et multirum som kan benyttes af beboere f.eks. ved fødselsdage eller familiesammenkomster. Lokalet bruges også til personalemøder og undervisning.
Boligen
Alle boliger har eget badeværelse/toilet med indbyggede skabe. Til hver bolig er der et mobilt skab, hvilket gør at det er muligt at dele rummet lidt mere op. Boligerne er bygget lydisoleret. Der er indbyggede skabe på badeværelset. På alle badeværelser er der karnapper, hvilket gør, at daglyset kommer ind. Badeværelset er med kontrastfarver samt hæve/sænkevask og mulighed for at indstille toilettet også. Der er loftlift i stue og badeværelse.
Post modtages i plejecentrets postkasse og fordeles til de enkelte beboere.
Boligen er en almennyttig bolig og udlejes gennem DAB efter en forudgående visitering gennem visitationen i Køge Kommune.
Indskud og husleje
(før evt. boligydelse) 7.600 kr.
Boligerne udlejes af boligselskabet DAB efter lov om almennyttige boliger.
Huslejen er inkl. aconto forbrug og signal.
Kontakt
4600 Køge
- Telefon
- 56672200
- vf@koege.dk
- Hjemmeside
- Køge Kommune
Mad
På Plejecentret Køge Nord bestræber plejepersonalet sig på at gøre måltiderne til et hyggeligt dagligt samlingspunkt, hvor beboerne har mulighed for at spise enten i egen bolig eller sammen med de andre beboere i spisestuen.
Her tilbydes fuld forplejning, som indeholder morgenmad, frokost og aftensmad samt mellemmåltider. Den rette sammensætning af maden er helt afgørende for, at de ældre kan bevare deres funktion og livskvalitet. Derfor tilpasses maden og måltiderne beboerens individuelle behov. Der er ansat en deltids køkkenmedarbejder som tilbereder frokost - ofte suppleret med en lun ret samt div. mellemmåltider. Den varme mad bestående af hovedret og biret (forret eller dessert) leveres af Det Danske Madhus og færdigtilberedes af plejepersonalet.
Pårørende har mulighed for med egenbetaling at spise med jule- og nytårs aften.
Det er muligt at afbestille måltider ved f.eks. planlagt indlæggelse eller andet.
Om ydelser med egenbetaling
Udover huslejen skal der forventes egenbetaling på f.eks. el og vask af tøj. Desuden døgnkost samt ting til personlig pleje. Ved behov for frisør og fodpleje er der også egenbetaling på disse ydelser. Der faktureres hver anden måned for rengøringsartikler.
Kontakt
4600 Køge
- Telefon
- 56672200
- vf@koege.dk
- Hjemmeside
- Køge Kommune