Flintholm Plejeboliger

Flintholm Plejeboliger

Elga Olgas Vej 5
2000 Frederiksberg

Telefon
28980317
Virksomhedsform
Kommunal
E-mail
flintholm@frederiksberg.dk
Hjemmeside
www.frederiksberg.dk

Om os

Boliger

50

Beboere

50

Lejligheder

 • Tekøkken
 • 2-værelseslejligheder
 • Internet
 • Skabe
 • Altan/terrasse
 • Eget badeværelse
 • TV-Pakke
 • Eget dyr tilladt
 • 1-værelseslejligheder

I området

 • Afstand til indkøb <500 meter

Mad

 • Morgenmad
 • Middagsmad
 • Aftensmad
 • Maden laves på plejehjemmet

Ydelser

 • Tilknyttet fodterapeut
 • Plejehjemslæge
 • Tilknyttet tandlæge
 • Tilknyttet frisør
 • Vask af sengetøj
 • Mulighed for tilkøb

Faciliteter

 • Fælles dyr
 • Sansehave
 • Træningsfaciliteter
 • Gårdhave/grønne områder

Aktiviteter

 • Beboerråd
 • Benyttelse af frivillige
 • Faste ugentlige arrangementer
 • Pårørenderåd
 • Udflugter

Plejehjemsleder

Peter Lynge Kjær

E-mail
Flintholm@frederiksberg.dk
Alle medarbejdere vil gøre sit bedste for, at du får hjælp og omsorg til at klare de ting i hverdagen, som du ikke længere selv kan, eller måske blot behøver lidt hjælp og støtte til

Omgivelser

Flintholm Plejeboliger er  bygget år 2007 som en 5-etagers ellipseformet bygning midt i den grønne Flintholm Byhave tæt ved Flintholm station og indkøbsmuligheder. Bygningens mange fællesterrasser og solrige have indbyder til en hyggelig stund eller gåtur.

Vi mestrer beboernes forskellighed

Værdigrundlag: På Flintholm Plejeboliger mestrer vi og giver plads til beboernes forskellighed. Vi kalder det 360˚ rummelighed, og vi har personale der tilgodeser beboere med demens og/eller et alkoholforbrug.

Vores overordnede vision er, at det gode liv skal leves uanset dine ressourcer.
Faglig tilgang: Rehabilitering og vedligeholdelse af dine fysiske og mentale funktioner tænker vi ind i dagligdagens  gøremål.

Aktiviteter

Vi arbejder i samspil med dig for at forebygge og om muligt genskabe dine funktionsevner fysisk og kognitivt. Vi tilbyder fælles gymnastik og individuelle træningsforløb med vores fysioterapeut og ergoterapeut.

Socialt samvær og fysisk bevægelse er vigtigt hele livet igennem. Både i forhold til dit fysiske og også psykiske velbefindende. Vi samles til hygge og socialt samvær ved forskellige aktiviteter i løbet af ugen, som fx højtlæsning og banko.
Vores venskabsbørnehave, Trygfondens besøgshund og frivillige kommer på besøg til stor glæde.

Højtider fejres og vi holder sommerfest for beboere og pårørende.Vi arrangerer med mellemrum fælles aftencafé

Relation til beboerne

Vi vil gøre vores yderste til, at du falder godt til i dit nye hjem, og at dine gæster vil opleve, at det er rart at komme på besøg hos dig. Vi er døgnet rundt tæt på og står klar med en hjælpende hånd eller en snak. Vi vil gerne lære dig at kende og få de bedste forudsætninger for at hjælpe dig. Derfor beder vi dig og dine pårørende om at fortælle din livshistorie og daglige vaner. Er du hukommelsessvækket, er genkendelighed, musik og minder særlig vigtigt. I din bolig kan du hænge en liste med dine yndlings musiknumre og aktiviteter, du er glad for.

Samarbejde med pårørende

Vi ønsker at være i dialog med dine pårørende og at de deltager i relevante gøremål der vedrører dig og dit sociale liv. Det gælder fx når du skal til lægen, på hospitalet eller har ærinder ude i byen. Vi har et bruger-pårørenderåd, der mødes 4 gange årligt, hvor pårørende inviteres med til to af møderne. 

Om os

Boliger

50

Beboere

50

Om boligerne

Vi har 50 lyse og handicapvenlige 2-rums plejeboliger med stue/thekøkken, soveværelse og stort badeværelse med gulvvarme. Boligerne er fra 65-85 m2 inkl. andel af fællesareal. Flere af boligerne er egnet til at par eller ægtefæller kan bo sammen.

Boligen

Du skal visiteres af kommunen til at bo i plejebolig. Du lejer din bolig af boligselskabet ”Frederiksberg Kommunes Almene Boliger”. Du skal være klar til at flytte ind indenfor få dage efter du er tilbudt en plejebolig, da boligen ellers skal tilbydes en anden med behov for pleje fra ventelisten.

Du pakker selv flyttekasser ud og indretter din bolig med møbler, billeder og lamper. Har du behov for hjælp, afholder du udgifterne hertil. Du skal sikre god belysning i boligen og plads omkring plejesengen af hensyn til plejepersonalet. Lamper ophængt i loftet under skinne-systemet til loftlifte må max. være 11 cm høje. Der er opsat 2 loftslamper som standard i boligen. Undgå løse tæpper og søm ledninger fast til fodpanelet, så du forhindrer faldulykker.

I loftet er opsat røgalarmer og vand-sprinklere, der åbner automatisk ved brand. Rør dem ikke. Du må ikke uden udlejers skriftlige tilladelse og krav om installation af recirkulerende emhætte opsætte brødrister, ovn, microovn eller kogeplade i din bolig, da opvarmning af fødevarer udvikler røg, der udløser røgalarmen. Udløser du en røgalarm, vil brandvæsenet rykke ud. Udgifter til udrykning kan i nogle situationer pålægges lejer jf. udlejers ordensreglement.

Er du ryger skal du opsætte en elektrisk luftrenser, så personalet ikke udsættes for passiv rygning i din bolig.

Du skal medbringe:
-Møbler, personlige minder, billeder, musik og bøger
-Dyne og pude af syntetisk materiale der tåler tørretumbler
-Tøj til alle årstider (tøj til mindst 14 dages brug ved daglig tøjskift)
-Elektrisk luftrenser, hvis du er ryger

Indskud og husleje

Indskud minimum 26.364 kr. Husleje minimum
(før evt. boligydelse)
8.008 kr.
Husleje samt vand, tv-grundpakke og varme opkræves af DAB Ejendomsadministration. Beløb oplyses af DAB, tlf. 77 32 00 00. Du kan på borger.dk søge boligstøtte og lån til at betale beboerindskud. Vi melder indflytning til elselskabet og folkeregistret. Du skal selv tilmelde telefon, internet og evt. stor tv-pakke hos YouSee.

Kontakt

Flintholm Plejeboliger

Elga Olgas Vej 5
2000 Frederiksberg

Telefon
28980317
E-mail
flintholm@frederiksberg.dk
Hjemmeside
www.frederiksberg.dk

Mad

Vi samles om måltiderne
Mad og småmåltider skal være en oplevelse med hygge, duft og smag, selv om dine smagsløg ændres med alderen. Vi sætter en ære i, at tilberede måltider af økologiske råvarer, hvor vi sikrer det gode værtskab. Maden leveres fra Plejecenter Kastanjehavens produktionskøkken og tilberedes i de åbne fælleskøkkener på hver boligetage. Du vil dagligt opleve duften af lækker mad, mens vi i fællesskab tilbereder og dækker op til fællesspisning.

Rengøring af din bolig og tøjvask
Faste installationer som wc, vandhaner, køleskab og plejeseng vedligeholder ejendommens servicepersonale. Du betaler til vedligeholdelse over huslejen, og du må forvente, at boligen evt. ikke er nymalet ved indflytning. Vi leverer rengøring af din bolig efter kommunens kvalitets-standard. Tilmelder du dig servicepakke med tøjvask, bliver dit tøj vasket en gang om ugen. Tøjet skal kunne tåle maskinvask og tørretumbler. Vi mærker dit tøj med dit bolignummer ved indflytning.

Om ydelser med egenbetaling

Du kan tilkøbe serviceydelserne (pris pr. md. i 2022):
-Fuld forplejning, kr. 3.849
-Vask af eget tøj, kr. 175
-Leje og vask af sengelinned, håndklæder, kr. 453
-Rengøringsartikler til boligareal, kr. 48
-Toiletartikler, wc-papir m.v., kr. 100

Kontakt

Flintholm Plejeboliger

Elga Olgas Vej 5
2000 Frederiksberg

Telefon
28980317
E-mail
flintholm@frederiksberg.dk
Hjemmeside
www.frederiksberg.dk