Plejehjemmet Rytterkasernen

Plejehjemmet Rytterkasernen

Rytterkasernen 7A
5000 Odense C

Telefon
65513191
Virksomhedsform
Kommunal
E-mail
aehf@odense.dk
Hjemmeside

Om os

Boliger

52

Beboere

52

Lejligheder

 • Tekøkken
 • 1-værelseslejligheder
 • 2-værelseslejligheder
 • Internet
 • Skabe
 • Altan/terrasse
 • Eget badeværelse
 • TV-Pakke
 • Eget dyr tilladt

I området

 • Afstand til indkøb 500 - 1000 meter
 • Afstand til kirke <500 meter

Mad

 • Morgenmad
 • Middagsmad
 • Aftensmad
 • Maden laves på plejehjemmet

Ydelser

 • Mulighed for tilkøb
 • Vask af sengetøj

Faciliteter

 • Sansehave
 • Gårdhave/grønne områder
 • Fælles dyr
 • Træningsfaciliteter

Aktiviteter

 • Benyttelse af frivillige
 • Faste ugentlige arrangementer

Plejehjemsleder

Rikke Valentin

E-mail
rivj@odense.dk
Vi gør vores allerbedste for at give dig et trygt og dejligt hjem samt en god hverdag. 

Omgivelser

Plejehjemmet Rytterkasernen ligger midt i Odense, og der er ikke langt til H.C. Andersens kvarter, Odense Å, gågaden, teatret, koncerthuset og banegården, hvor samtlige busser gør ophold.

Værdigrundlag og overordnet vision på plejehjemmene i Odense Kommune

Værdigrundlag
Vi møder borgerne med værdighed, og de skal føle sig set, hørt og respekteret. Vi støtter op om den enkeltes mål skaber sammen en hverdag med tryghed, mening og livskvalitet. Vi vægter trivsel og livsglæde højt, og vi sikrer hyggelige og hjemlige rammer, med plads til forskellighed og privatliv. 

Vision
Vores vision er at give beboerne en god og meningsfuld hverdag med udgangspunkt i den enkeltes livssituation. Det gør vi ved hjælp af en rehabiliterende tilgang, som forebygger, at beboerne svækkes og mister deres selvstændighed. 

Vi ønsker, at beboerne opnår størst mulig selvstændighed og på den måde får mulighed for større medbestemmelse og livsglæde. Vi vil desuden give den enkelte beboer en oplevelse af frihed, sikkerhed og tryghed samt håb om et godt liv. Derudover vil vi forebygge social isolation, således at også beboernes mentale sundhed er høj.

Aktiviteter

Rytterkasernen har ansat en aktivitetsmedarbejder, som i samråd med husets frivillige arrangerer løbende aktiviteter såsom musik, dans, banko, hyggefester mm.
Hver onsdag er det pårørende/beboere-hyggeeftermiddag.
 
En gang om måneden får vi besøg af den lokale præst, som afholder gudstjeneste for beboerne. Vi har også løbende udflugter ud af huset enten for hele plejecentret eller for de enkelte enheder. F.eks. til koncert, teater eller på ferie. 


Derudover nyder vi af og til gåture i vores dejlige have, hvor vi også årligt laver vores egen blomsterfestival.

Relation til beboerne

For at opfylde vores overordnede vision arbejder vi ud fra en rehabiliterende tilgang, som er en målrettet og tidsbestemt samarbejdsproces mellem os og beboeren samt evt. dennes pårørende. I samarbejdsprocessen benytter vi os af en række faglige tilgange som f.eks. en dialogisk tilgang. Her finder vi frem til borgerens mål og delmål samt de konkrete indsatser, der skal til for, at beboeren når sit mål. Det kan f.eks. være, at beboeren ønsker at komme til at gå igen, at forbedre sine madkundskaber eller noget helt tredje. Dette skrives ind i beboerens plan, og herefter sættes planen i værk og koordineres med beboeren samt evt. vores kolleger i et tværfaglige samarbejde. Undervejs evalueres og justeres planen i overensstemmelse med beboerens ønsker, vurderinger og situation. 
 
Plejehjemmenes medarbejdere skal altid spørge beboeren og sig selv, om den aktuelle indsats og måden, den tilrettelægges på, medvirker til plejehjemmenes overordnede vision.
 

Samarbejde med pårørende

Pårørende er vigtige samarbejdspartnere, når det handler om borgernes rehabiliteringsforløb.

Pårørendesamarbejdet er i det hele taget i fokus i Odense Kommune, og netop derfor blev der indført en pårørendepolitik i foråret 2019.  Pårørendepolitikken er udarbejdet i samarbejde med de pårørende selv. Læs mere om Odense Kommunes pårørendepolitik her.

Personalet har i gennemsnit 10,6 sygefraværsdage pr. år


Om os

Boliger

52

Beboere

52

Om boligerne

På Rytterkasernen er der i alt 52 boliger, der varierer fra 35-100 kvm.

Boligen

Plejehjemmet Rytterkasernen består af tre etager med elevator imellem. På plejehjemmet har vi fire demensenheder med syv beboere i hver enhed. Boligerne her er 1-rums boliger med eget bad og toilet. Derudover har vi to somatiske enheder med hver 12 beboere. I disse enheder er boligerne 2-rums boliger med stue, soveværelse, bad og toilet samt en lille altan.
 
I alle enheder er der et stort, fælles opholdsrum med spisestue/stue og køkken. Desuden hører der et lille kælderrum til hver lejlighed.

Indskud og husleje

Indskud minimum 12.068-23.089 kr. Husleje minimum
(før evt. boligydelse)
3.122,92-8.391,27 kr.

Bemærk, at der i enkelte tilfælde kan forekomme egenbetaling. Læs mere om dette under afsnittet 'Om ydelser med egenbetaling'.

Kontakt

Plejehjemmet Rytterkasernen

Rytterkasernen 7A
5000 Odense C

Telefon
65513191
E-mail
aehf@odense.dk
Hjemmeside

Mad

Den varme mad serveres om aftenen. Vi får den leveret fra Byens Køkken, hvorefter personalet tilpasser med ekstra smag og andet -  ud fra beboernes ønsker og behov.

Vi spørger vores beboere om, hvad deres livretter er, og ønskerne giver vi videre til Byens Køkken, så de eventuelt kan tilbyde nogle af disse retter.

Brød og kager får vi også fra Byens køkken, men det færdigbages hos os, så duften spredes ud i stuerne. Personalet sørger for morgenmad og middagsmad i samråd med beboerne.

Derudover sætter vi en stor ære i at lave årstidsbestemte retter såsom påskefrokost, julefrokost mm. Personalet handler ind i nærbutikkerne sammen med de beboere, som ønsker det.

Om ydelser med egenbetaling

Der er egenbetaling ved vask af beklædning, vask og leje af linned, aktivitetskassen, rengøringspakken og ved omsorgstandplejen.

Kontakt

Plejehjemmet Rytterkasernen

Rytterkasernen 7A
5000 Odense C

Telefon
65513191
E-mail
aehf@odense.dk
Hjemmeside