Plejehjemmet Marienlund

Plejehjemmet Marienlund

Drejøgade 1A
5000 Odense C

Telefon
65513138
Virksomhedsform
Kommunal
E-mail
aehf@odense.dk
Hjemmeside

Om os

Boliger

54

Beboere

54

Lejligheder

 • 1-værelseslejligheder
 • 2-værelseslejligheder
 • Internet
 • Skabe
 • Altan/terrasse
 • Eget badeværelse
 • TV-Pakke
 • Tekøkken
 • Eget dyr tilladt

I området

 • Afstand til indkøb <500 meter
 • Afstand til kirke 500 - 1000 meter

Mad

 • Morgenmad
 • Middagsmad
 • Aftensmad
 • Maden laves på plejehjemmet

Ydelser

 • Mulighed for tilkøb
 • Vask af sengetøj

Faciliteter

 • Træningsfaciliteter
 • Gårdhave/grønne områder
 • Fælles dyr
 • Sansehave

Aktiviteter

 • Benyttelse af frivillige
 • Faste ugentlige arrangementer

Plejehjemsleder

Charlotte Møllegaard Nielsen

E-mail
cmn@odense.dk
Marienlund er et godt sted for dig, hvis du er social og kan lide at have mennesker omkring dig.

Omgivelser

Plejehjemmet Marienlund ligger i Skibhuskvarteret kun tre km fra Odense Centrum og samtidig tæt på et dejligt, grønt område med skov og stier.

Værdigrundlag og overordnet vision på plejehjemmene i Odense Kommune

Værdigrundlag
Vi møder borgerne med værdighed, og de skal føle sig set, hørt og respekteret. Vi støtter op om den enkeltes mål skaber sammen en hverdag med tryghed, mening og livskvalitet. Vi vægter trivsel og livsglæde højt, og vi sikrer hyggelige og hjemlige rammer, med plads til forskellighed og privatliv. 

Vision
Vores vision er at give beboerne en god og meningsfuld hverdag med udgangspunkt i den enkeltes livssituation. Det gør vi ved hjælp af en rehabiliterende tilgang, som forebygger, at beboerne svækkes og mister deres selvstændighed. 

Vi ønsker, at beboerne opnår størst mulig selvstændighed og på den måde får mulighed for større medbestemmelse og livsglæde. Vi vil desuden give den enkelte beboer en oplevelse af frihed, sikkerhed og tryghed samt håb om et godt liv. Derudover vil vi forebygge social isolation, således at også beboernes mentale sundhed er høj.

Aktiviteter

På Marienlund er der mulighed for mange aktiviteter alt efter funktionsniveau, lyst og energi. I enheden kan man deltage i de daglige sysler som tøjvask, handletur, borddækning, afrydning, madlavning og bagning.

Mange sætter pris på højtlæsning, gode samtaler, spontane aktiviteter, sang og stoledans, mens andre gerne vil se tv eller høre musik. Der er også mulighed for at hækle, strikke eller male og for dem, der kan, kortspil, ludo m.m. Der er gymnastik, banko og quiz som faste indslag de fleste uger. Endvidere er der udefra organiserede arrangementer som Musikfestival, Frokost på Møllekroen, Revy i Teltet, koncerter m.m., som du betaler en rimelig pris for. Vi får besøg af skoler, børnehaver og besøgshunde ind imellem.

Derudover er der højtidsbestemte aktiviteter som juleklip, påskehygge, bagning & konfekt, ja stort set alle de aktiviteter der foregår i et ganske almindeligt hjem, som jo er dét, vi ønsker Marienlund skal være for dig og dine pårørende.

Relation til beboerne

For at opfylde vores overordnede vision arbejder vi ud fra en rehabiliterende tilgang, som er en målrettet og tidsbestemt samarbejdsproces mellem os og beboeren samt evt. dennes pårørende. I samarbejdsprocessen benytter vi os af en række faglige tilgange som f.eks. en dialogisk tilgang. Her finder vi frem til borgerens mål og delmål samt de konkrete indsatser, der skal til for, at beboeren når sit mål. Det kan f.eks. være, at beboeren ønsker at komme til at gå igen, at forbedre sine madkundskaber eller noget helt tredje. Dette skrives ind i beboerens plan, og herefter sættes planen i værk og koordineres med beboeren samt evt. vores kolleger i et tværfaglige samarbejde. Undervejs evalueres og justeres planen i overensstemmelse med beboerens ønsker, vurderinger og situation. 
 
Plejehjemmenes medarbejdere skal altid spørge beboeren og sig selv, om den aktuelle indsats og måden, den tilrettelægges på, medvirker til plejehjemmenes overordnede vision.
 

Samarbejde med pårørende

Pårørende er vigtige samarbejdspartnere, når det handler om borgernes rehabiliteringsforløb.

Pårørendesamarbejdet er i det hele taget i fokus i Odense Kommune, og netop derfor blev der indført en pårørendepolitik i foråret 2019.  Pårørendepolitikken er udarbejdet i samarbejde med de pårørende selv. Læs mere om Odense Kommunes pårørendepolitik her.

Personalet har i gennemsnit 12,7 sygefraværsdage pr. år


Om os

Boliger

54

Beboere

54

Om boligerne

På Marienlund er der i alt 54 boliger, der varierer fra 69-76 kvm.

Boligen

Plejehjemmet Marienlund har 54 boliger, som hver er på ca. 40 m2 med tilhørende fælles opholdsstue og køkken. 
Lejlighederne er fordelt på seks boenheder med ni lejligheder i hver også kaldet leve-/bomiljøer.
 
Livet og aktiviteterne i boenhederne svarer i størst muligt omfang til en families hverdag, hvor du kan tage  aktivt del i dagligdagen. F.eks. tilbereder vi morgenmad og frokost sammen og spiser i fællesskab.

Indskud og husleje

Indskud minimum 20.833-21.561 kr. Husleje minimum
(før evt. boligydelse)
6.974,30-7.387,668 kr.

Bemærk, at der i enkelte tilfælde kan forekomme egenbetaling. Læs mere om dette under afsnittet 'Om ydelser med egenbetaling'.

Kontakt

Plejehjemmet Marienlund

Drejøgade 1A
5000 Odense C

Telefon
65513138
E-mail
aehf@odense.dk
Hjemmeside

Mad

Som beboer kan du selv være med til at bestemme, hvad der skal spises. Vi bestiller selv varer til morgenmad og frokost, fortrinsvis økologisk. Og elsker du bananer, roquefort, hybenmarmelade, kærnemælk, æbleflæsk, røget laks eller noget helt andet, så laver vi handlelisten sammen, og du får det, du bedst kan lide. Vi sørger for lækkert brød, enten fra bageren eller hjemmebagt, og en brunsviger eller to fra den lokale bager er ikke at kimse af.

Aftensmaden leveres af Byens Køkken. Marienlund har været så heldige, at vi i 2019 deltager i et pilotprojekt, hvor politikerne har afsat midler til at ansætte et Madfagligt Team, som skal understøtte færdigtilberedningen af den varme mad fra Byens Køkken. Formålet er at lave mere af maden til det varme måltid direkte i vores eget køkken, da det i høj grad taler til sanserne at kunne dufte og se maden blive lavet.

Dette er et projekt, der i meget høj grad har højnet livskvaliteten og madglæden hos de ældre, og på gangene dufter der nu af hjemmelavet mad, brød, kager og andet godt.

Endvidere er vi med i projektet ”Gæstekokke” hvor en kok laver festmåltid på plejecentret cirka en gang om måneden. Gæstekokken vil lave mad efter ønsker fra beboerne, og menuen kan fx være: Kogt torsk med sennepssovs, kartofler, rødbeder, flæsk, æg, peberrod og is og vafler til dessert.

Om ydelser med egenbetaling

Der er egenbetaling ved vask og leje af linned, rengøringspakken, plejepakken, vask af personligt tøj samt ved omsorgstandplejen.

Kontakt

Plejehjemmet Marienlund

Drejøgade 1A
5000 Odense C

Telefon
65513138
E-mail
aehf@odense.dk
Hjemmeside