Plejecenter Hiort Lorenzen, Altiden

Vue

Plejecenter Hiort Lorenzen, Altiden

Hiort Lorenzen vej 69
6100 Haderslev

Telefon
74347260
Virksomhedsform
Privat
E-mail
mai.hendry@altiden.dk
Hjemmeside
www.altiden.dk

Om os

Boliger

58

Beboere

59

Lejligheder

 • Tekøkken
 • 1-værelseslejligheder
 • Skabe
 • Altan/terrasse
 • Eget badeværelse
 • 2-værelseslejligheder
 • Internet
 • TV-Pakke
 • Eget dyr tilladt (Ikke oplyst)

I området

 • Afstand til indkøb <500 meter
 • Afstand til kirke >1000 meter

Mad

 • Maden laves på plejehjemmet
 • Morgenmad
 • Middagsmad
 • Aftensmad

Ydelser

 • Mulighed for tilkøb
 • Plejehjemslæge
 • Tilknyttet tandlæge
 • Vask af sengetøj

Faciliteter

 • Sansehave
 • Gårdhave/grønne områder
 • Fælles dyr
 • Kiosk på plejehjemmet
 • Træningsfaciliteter

Aktiviteter

 • Benyttelse af frivillige
 • Faste ugentlige arrangementer
 • Udflugter
 • Beboerråd
 • Pårørenderåd

Plejehjemsleder

Mai Hendry

E-mail
mai.hendry@altiden.dk
Livet skal leves - hele livet.

Omgivelser på HLC

Hiort Lorenzen Plejecenter er beliggende i det nordlige Haderslev. Huset er med stier forbundet til både Hiort Lorenzens vej og Clausensvej. Der er gode parkeringsforhold tæt på alle dele af centeret. Der er desuden busstoppested lige uden for. Centeret ligger i gåafstand til flere handlemuligheder, der er børnehave tæt på, som vi samarbejder med og fodboldstadion ligger ligeledes i gåafstand, så vi kan nyde en fodboldkamp. Alt i alt ligger Hiort Lorenzen Plejecenter centralt for mange ting.

Udendørsarealerne er indrettet med blandt andet små terrasser og stier, og på en solskinsdag er haven en spadseretur værd. I 2009 indviede vi den ny anlagte sansehave med planter, lys og bænke. Den skaber rammen om mange gode timer for alle. I sansehaven forefindes også en pavillon, som bruges flittigt til kaffe hygge, hvor vi kan sidde inde og nyde hinandens selskab, selvom det skulle være dårligt vejr. I sommerperioden bruges terrasserne til fællesspisning, grill og hygge.

Hygge på terassen

Kaffen nydes i haven, når vejret tillader det.

Aktiviteter

På Hiort Lorenzen plejecenter foregår der mange aktiviteter.

Vi har vores daglige aktivitetstilbud  "Havestuen". Her sørger to medarbejdere for, at der hver dag foregår forskellige former for aktiviteter både formiddag og eftermiddag. For eksempel: gymnastik, fredagsbar, strikkeklub, kortspil, avislæsning og der vises gamle film. Ud over dette, er det også havestuen der tager initiativ til skovture eller ture på stadion, hvor der ses fodbold.

Vores meget aktive og velfungerende venneforening sørger for andre aktivitetstilbud, så som gåture, småkagebagning, Sankt Hans fest med helstegt pattegris og andre festlige indslag. De giver altid en hånd med, når der arrangeres forårs- og efterårsfest på Plejecenteret. 

Personalet tager initiativer til andre aktivitetstilbud, som blandt andet kan være, at deltage i de begivenheder der foregår i Haderslev by - Dronninge besøg, Lysfest, Stafet for livet m.m.

Personalet sørger også for at vi bruger årstiderne aktiv. Så i foråret hjælpes vi ad med haven, om sommeren bruges meget tid på udeområderne, i efteråret sørger vi for at få brugt æblerne fra haven og om vinteren bages der meget i fælleskøkkenerne.

Der er ansat en fysioterapeut på Hiort Lorenzen Plejecenter. Hun står for såvel individuel træning, som holdtræning med fokus på den rehabiliterende tilgang.

Hele året tilbydes erindringsdans og musik, hvilket skaber glæde for alle deltagere.

Vi gør en stor ære i at lytte til vores beboere og gør hvad vi kan, for at efterkomme deres ønsker også i forhold til aktivitetstilbud.

 


Relation til beboerne

Værdierne, som vi arbejder med i vores dagligdag:

Respekt: Hos os har alle ret til et værdigt liv med både fysisk, psykisk og socialt velbefindende.

Ansvar: Hos os har vi medarbejdere, der tør og vil samt ledere, der lytter og leder.

Enkelhed: Hos os er det nemt at påvirke og at være medarbejder eller kunde.

Viden: Hos os reflekterer vi over tingene, lærer af hinanden og tager vare på alles kompetencer.

 

 

Samarbejde med pårørende

Vi ønsker et positivt og godt samarbejde med beboer og pårørende. Det er vigtigt for os, at beboerens egne ønsker og beslutninger respekteres og denne forventning har vi også til de pårørende. Vi står altid til rådighed for en snak. Derfor opfordrer vi beboeren og pårørende til at dele spørgsmål og undren med os. Vi kan kun ændre på ting, som vi bliver gjort opmærksomme på.

Pårørende er meget velkomne på centeret, så ofte som de ønsker.

Vi anser samarbejdet med pårørende som en essentiel del af beboerens helhedssituatiuon. Derfor er det første møde mellem pårørende og medarbejdere vigtigt. Vi indbyder altid til en indflytningssamtale inden beboeren flytter ind, hvor spørgsmål kan besvares og hvor informationer kan gives. Der vil også blive afholdt et møde cirka 1 måned efter indflytning, hvor vi vender de ting der måtte røre sig.

En gang om året inviteres beboeren og pårørende til dialog møder på centeret, hvor specifikke emner kan diskuteres. Dette er en mulighed for at dele løst og fast fra livet på centeret.

Personalet har i gennemsnit 12,4 sygefraværsdage pr. år


Tilsynsrapporter

Om os

Boliger

58

Beboere

59

Om boligerne

At bo på plejecenter svarer til at bo i eget hjem, hvilket betyder at medarbejderne arbejder i dit hjem, hvor det er dine ønsker og vaner, der respekteres.

Udover din egen bolig er der tilknyttet fællesarealer til fri afbenyttelse. På Hiort Lorenzen plejecenteret er der bl.a. fælleskøkkener, hvor man i små grupper kan indtage måltiderne.


Boligen

Boligerne er administreret af boligselskabet DOMEA. Det betyder, at lejligheden er beboerens egen bolig, på samme vilkår som i andre almennyttige boliger.

Plejeboligerne er cirka 40 m3 og består af en stue med et lille tekøkken, et soveværelse og et rummeligt badeværelse. Beboeren skal selv medbringe møbler, dyner, puder og andet inventar. Der stilles dog seng til rådighed.

Lejlighederne i stueetagen har alle en lille terrasse og på 1. sal er der fransk altan, hvor man kan åbne for at mærke vejret.

 

Indskud og husleje

Indskud minimum 13880,00 kr. Husleje minimum
(før evt. boligydelse)
6183,00 kr.

Der bliver lavet en lejekontakt med boligselskabet DOMEA til lejlighederne. Der skal betales indskud, husleje, varme og el. Der kan søges om boliglån og boligydelse efter gældende regler hos hhv. Haderslev Kommune og Udbetaling Danmark.
Det er boligselskabet DOMEA der administrere lejlighederne og al henvendelse må derfor rettes til dem. DOMEAs telefonnummer er: 76 64 64 64

Kontakt

Plejecenter Hiort Lorenzen, Altiden

Hiort Lorenzen vej 69
6100 Haderslev

Telefon
74347260
E-mail
mai.hendry@altiden.dk
Hjemmeside
www.altiden.dk

Mad

På Hiort Lorenzen Plejecenter lægger vi stor vægt på, at den mad der serveres er veltilberedt og at det er en god oplevelse at sætte sig til bordet ved dagens måltider. Vi tager gerne imod forslag og input omkring kosttilbuddet. Har du særlige behov skal du blot fortælle det til din kontaktperson.

Vi har eget køkken, hvor al mad produceres. Her sørger økonomaer og ernæringsassistenter for, at båden har den optimale ernæringsværdi, men de er også gode til at lytte efter ønsker fra beboerne. Vi holder 4 gange om året kostudvalgsmøde, hvor medarbejderne kan bringe specielle problemstillinger i spil. Køkkenet kan også lave mad til f.eks. runde fødselsdage eller andre mærkedage - dette blot som tilkøbsydelse.


Om ydelser med egenbetaling

Den daglige rengøring står personalet  på centeret for. Vasketøjet bliver ligeledes ordnet. På Hiort Lorenzen plejecenter har du udover dette, mulighed for at tilkøbe ekstra ydelser. Disse tilkøb kan f.eks. omfatte: hovedrengøring, strygning, pudsning af sølvtøj og ledsagelse til familiefester/teaterture/kirkegården. Kun fantasien sætter grænser for, hvad tilkøbet kan bestå af. Tal med ledelsen om ønsker og behov.

En af de nye tilkøbsydelser, som vi tilbyder, er ferier i udlandet. I september 2018, var vi på vores første ferie til Kreta og denne rejse var en stor succes. Beboerne der var med på denne tur, nød at få nye indtryk, nye madoplevelser og nye bekendtskaber. For: "Livet skal leves - hele livet." Der kommer helt sikkert tilbud om flere rejser.

 


Kontakt

Plejecenter Hiort Lorenzen, Altiden

Hiort Lorenzen vej 69
6100 Haderslev

Telefon
74347260
E-mail
mai.hendry@altiden.dk
Hjemmeside
www.altiden.dk