Klintholm Havn Centret

Klintholm Havn

Klintholm Havn Centret

Sildemarken 2
4791 Borre

Telefon
55 36 32 36
Virksomhedsform
Kommunal
E-mail
aeldresikkerpost@vordingborg.dk
Hjemmeside
Klintholm Havn

Om os

Boliger

27

Beboere

27

Lejligheder

 • Tekøkken
 • 1-værelseslejligheder
 • 2-værelseslejligheder
 • Internet
 • Skabe
 • Eget badeværelse
 • TV-Pakke
 • Altan/terrasse
 • Eget dyr tilladt

Mad

 • Morgenmad
 • Middagsmad
 • Aftensmad
 • Maden laves på plejehjemmet

Ydelser

 • Vask af sengetøj
 • Mulighed for tilkøb

Faciliteter

 • Fælles dyr
 • Sansehave
 • Træningsfaciliteter
 • Gårdhave/grønne områder

Aktiviteter

 • Benyttelse af frivillige
 • Faste ugentlige arrangementer

Plejehjemsleder

Helene Kvist

E-mail
helkvi@vordingborg.dk
Omsorg og aktivitet

Omgivelser

Centret er beliggende smukt på det østlige Møn, tæt ved Møns Klint, Geocentret, og den meget smukke natur.

Klintholm Havn Centret er omgivet af en stor have, hvor der er anlagt stier, så det er nemt at komme rundt. Man kan sidde på den store terrasse og nyde den smukke udsigt over Hjelm bugt.

I haven findes der petanque bane, sansehave, hønsehold, havepavillon, gynge for kørestolsbrugere samt udendørs motionsredskaber, som kan benyttes alene eller i samarbejde med personalet.

Nærmeste nabo er det lille fiskerleje Klintholm Havn, som specielt om sommeren er besøgt af mange turister. 

I Klintholm Havn er der mulighed for at handle ved købmanden, benytte de hyggelige spisesteder og betragte livet i den aktive fiskerihavn.

Der er handicapvenlig adgang på den nærliggende badestrand i sommermånederne.

I Borre by, 5 km. fra centret er der en Daglig Brugs.

Der er bus forbindelse fra Stege via Borre og til 100 m. fra Klintholm Havn Centret, desuden er der mulighed for at benytte Flextrafik.

Se placering på kort


Gårdhave

Vision
Vordingborg Kommunes pleje og omsorgsområde summer af aktivitet så den aldrende borger har mulighed for at leve en sund, tryg og aktiv tilværelse. 
Et liv der danner et godt fundament for færrest mulige begrænsninger og derved størst mulig frihed og værdighed.


Politiske målsætninger
At ældre med få eller ingen behov for pleje og omsorg har mulighed for at være aktive borgere med et socialt og sundt liv
At ældre med behov for rehabilitering og socialt netværk bevarer et godt og værdigt liv uden afhængighed af andre
At alle borgere med behov for sygepleje, pleje og omsorg modtager behandling og hjælp, bl.a. med tilbud om mad og ernæring til forskellige målgrupper, ved langsomt fremadskridende sygdom, og ved helbredstruende eller livstruende sygdom modtager lindring, støtte og nærhed på en værdig måde.
At borgerne modtager en helhedsorienteret, venlig og fagligt kompetent hjælp. 

Aktiviteter

Aktivitetscenteret er et tilbud til alle kommunens pensionister, der med hjælp fra centerets engagerede personale, skaber nogle hyggelige rammer for at mødes og deltage i en bred vifte af aktiviteter.

Aktiviteterne spænder fra biografture over ølbrygning til gymnastik.

Sigtet med aktiviteterne er at skabe nye og gode relationer brugerne imellem, samt at styrke det sociale liv og ens fysiske formåen. 

Se vores pjece om aktivitetscenteret ved at trykke på dette link.

Arrangementer og aktiviteter
Der afholdes årligt fælles fest arrangementer såsom forårsfest, grilaften, høstfest, julefrokost, juleaften og nytårsaften.
Endvidere er der arrangementer med dans, opvisning, julebazar, fælles motionsdag, luciaoptog og julegudstjeneste med kirkekaffe. Der arrangeres fester i forbindelse med begivenheder i kongehuset.

Centret har en minibus, som vi deler med Fanefjord Centret, og vi kører småture i nærområdet "ud i det blå" samt ture til tirsdagsmarked i Stege.

Sommerhus ferie med personale.
Lokale kunstnere udstiller på skift deres værker på centret.

Der er mulighed for at nyde naturen på Centrets terrasser samt gå/køre tur i stor have. Desuden mulighed for at benytte stor pavillon.

Klik her for at se tidspunkter og yderligere information.


Relation til beboerne

I vores café på Klintholm Havn Centret er der smuk udsigt ud over haven og vandet.

Benyt lejligheden til at spise i caféen når du skal deltage i et af vores mange arrangementer, er til træning eller i aktivitetscenter.

I cafeén har du mulighed for at knytte nye venskaber, slappe af med musik eller læse dagens avis. 

Caféen har åbent i dagtimerne, uden for åbningstiden vil der være mulighed for betjening ved plejepersonalet.

Caféen har et varieret udbud af mad og drikke, kage, is og andet til den søde tand.

Samarbejde med pårørende

Bruger og pårørenderåd er et forum for dialog mellem Vordingborg Kommune, Klintholm Havn Centret, beboere og pårørende om tilrettelæggelsen af hverdagen for beboerne. Vedtægter og referater findes her

Centret har en meget aktiv vennekreds - den Østlige Vennekreds, som består af frivillige personer, som  arrangerer musik, foredrag, og deltager i flere aktiviteter, både i og udenfor huset. 
Der arrangeres større fælles busture til for eksempel "Birkegårdens haver", "Tivoli" og "Løvfaldstur". 

Formanden for vennekredsen er Margit Jørgensen tlf. 55 81 30 45

Personalet har i gennemsnit 17,2 sygefraværsdage pr. år


Tilsynsrapporter

Om os

Boliger

27

Beboere

27

Om boligerne

På Klintholm Havn Centret er der 27 boliger på hver ca. 64 m2, inkl. fællesareal.
Plejeboligerne er alle beliggende på 1. sal. Der er et stort handicapvenligt badeværelse, soveværelse med el seng og garderobeskab samt stue med the køkken. Der er fransk altan. Få mere information tryk her

Boligen

Lejligheden udlejes efter lejelovens model B, det vil sige, at lejligheden er rengjort, men ikke nyistandsat. Såfremt man ønsker udbedring, er det en privat udgift. Lejligheden er på ca. 65 kvadratmeter, og handicapvenlig. Lejligheden er indrettet med stue og soveværelse, samt badeværelse. I stuen er et lille tekøkken med køleskab, og i soveværelset er et klædeskab. Som standardudstyr forefindes en plejeseng, telefonstik og tv-stik. 
Boligen møbleres efter din smag med egne møbler, lamper og gardiner. Vi anbefaler, at du medbringer minder fra din tidligere bolig, f. eks. malerier, fotos, julestads og porcelæn. Indretning og ophængning af malerier og lamper m.m. skal du og dine pårørende selv sørge for. Betonkroge kan med fordel anvendes. 
Vi ser helst ikke brug af løse tæpper eller væg til væg gulvtæpper af hensyn til risiko for fald og forurening, med deraf følgende behov for udskiftning af gulvtæppe.
Da dit hjem er personalets arbejdsplads, vil der blive foretaget en arbejdspladsvurdering. Vurderingen vil tage udgangspunkt i de opgaver, der skal udføres i hjemmet. Det kan blive nødvendigt at installere hjælpemidler som f.eks. kørestol og lift, hvilket kan medføre flytning af møbler og lamper. Ekstra lamper kan også komme på tale. Disse tiltag er til gavn for dig og personalet, for at sikre at hjælpen bliver udført så forsvarligt som muligt.
Nøgle til lejligheden udleveres af pedellen. Boligselskabets forsikring dækker ikke dit indbo, heller ikke hvis du skal genhuses ved f.eks. brand eller lign. Derfor er det nødvendigt, at du anskaffer en sådan forsikring

Indskud og husleje

Indskud minimum 15996 kr. Husleje minimum
(før evt. boligydelse)
5861 kr.

Kontakt

Klintholm Havn Centret

Sildemarken 2
4791 Borre

Telefon
55 36 32 36
E-mail
aeldresikkerpost@vordingborg.dk
Hjemmeside
Klintholm Havn

Mad

Maden leveres fra Ulvsund køkkenet og færdiggøres til servering i Caféen, der er åben 08:00 - 19:00 på Klintholm Havn centret. Mad service er frivilligt. Du får ved indflytningen en seddel som skal udfyldes om hvilke måltider du ønsker. Denne seddel underskrives og afleveres til kontoret på Klintholm Havn Centret. Har du specielle ønsker og behov for speciel kost aftales dette med Ulvsund Køkkenet. Dine gæster er naturligvis velkomne i caféen. Mad til mere end én gæst skal dog bestilles dagen før inden kl.12.00 på tlf. 55 36 46 29
Fødselsdage og andre mærkedage er private arrangementer. Der kan købes kaffe og kage, samt mad til en given gæstepris. Dette skal dog aftales en uge før.
Borgerne kan låne et lokale samt service efter aftale med ledelsen. Personalet er behjælpelig med at vise til rette, men dine pårørende skal selv stå for servering, opvask og oprydning.


Vordingborg Madservice kan kontaktes på telefon: 55 36 39 79, hvor der blandt andet kan bestilles lagkage og andre lækre ting til festlige lejligheder.

Se mere om cafe'ens forskellige tilbud på Vordingborg Madservice.


Om ydelser med egenbetaling

Tøj/linned 

Du bedes medbringe alle former for kropstøj, også overtøj og fodtøj. Herudover skal du medbringe dyne, hovedpude, evt. rullemadras og sengetøj. Alt tøj skal mærkes med nummer ved indflytningen. Dette gøres af dine pårørende, men hvis der ingen pårørende er, kan vennekredsen være behjælpelig med det. Tøj nr. indkøbes af borgeren selv, og personalet er behjælpelig med oplysninger om indkøbssted. Lejlighedens nr. oplyses af personalet. Reparation af tøj udføres af dine pårørende. 

Vask af tøj 

Klintholm Havn Centret har et lille vaskeri, hvor vi kan tilbyde vask af tøj, dog sendes håndklæder, undertøj og linned til vaskeri i Vordingborg.  Tøjet afhentes og kommer retur to gange om ugen. Husk en vasketøjskurv. Alt dit tøj skal kunne tåle at komme i vaskemaskine og tørretumbler. Uld og tøj der skal renses, må derfor ikke lægges til vask i vores vaskeri.


Rengøring og vinduespolering 

Rengøringen udføres som praktisk bistand af plejepersonalet og er politisk vedtaget til at ydes hver 2. uge. Der foretages dog ikke hovedrengøring i boligen.
Udvendig vinduespudsning påhviler lejeren. Vinduespudseren kommer 4 gange om året og tilmelding til vindues pudsning skal ske ved henvendelse til personalet.


Takster Pleje og Omsorg


Kontakt

Klintholm Havn Centret

Sildemarken 2
4791 Borre

Telefon
55 36 32 36
E-mail
aeldresikkerpost@vordingborg.dk
Hjemmeside
Klintholm Havn