Plejehjemmet Ammershøjparken
4070 Kirke Hyllinge
- Telefon
- 60 10 04 35
- Virksomhedsform
- Kommunal
- brla@lejre.dk
- Hjemmeside
- www.lejre.dk
Om os
Boliger
70Beboere
70Lejligheder
- Tekøkken tilgængelig
- 1-værelseslejligheder tilgængelig
- 2-værelseslejligheder tilgængelig
- Internet tilgængelig
- Skabe tilgængelig
- Altan/terrasse tilgængelig
- Eget badeværelse tilgængelig
- TV-Pakke tilgængelig
- Eget dyr tilladt ikke tilgængelig
Mad
- Maden laves på plejehjemmet tilgængelig
- Morgenmad tilgængelig
- Middagsmad tilgængelig
- Aftensmad tilgængelig
Ydelser
- Mulighed for tilkøb tilgængelig
- Plejehjemslæge tilgængelig
- Tilknyttet tandlæge tilgængelig
- Tilknyttet frisør tilgængelig
- Vask af sengetøj tilgængelig
Faciliteter
- Sansehave tilgængelig
- Gårdhave/grønne områder tilgængelig
- Fælles dyr ikke tilgængelig
- Træningsfaciliteter ikke tilgængelig
Aktiviteter
- Beboerråd tilgængelig
- Benyttelse af frivillige tilgængelig
- Faste ugentlige arrangementer tilgængelig
- Pårørenderåd tilgængelig
Plejehjemsleder
I Lejre Kommune taler vi sammen om kerneopgaverne. På plejehjemmene ønsker vi, i et tæt samarbejde med beboere og netværk, at skabe
et meningsfuldt og aktivt liv hele livet.
Omgivelser
Plejehjemmet Ammershøjparken består af syv huse med 10 boliger i hvert hus. Husene A-E ligger omkring et fælles torv med et "Storketårn" som kunstnerisk midtpunkt og imellem husene er der fælles terrasser og haver. Husene G og K er forbundet af et stor fællesrum for hele centret og en hegnet sansehave. Der er desuden stisystem som forbinder alle husene.
Visioner og værdier
Værdighedspolitikken tager udgangspunkt i, at vi som mennesker er forskellige, men et vigtigt kendetegn for os alle er, at vi selv vil klare hverdagen, selv vil bestemme over vores eget liv og have mulighed for at være sammen med andre mennesker.
I vores værdighedspolitik arbejder vi med 6 overordnede temaer:
Værdighed
Vi mener, at værdighed betyder, at vi bliver set og mødt, som de mennesker vi er. Dette skal afspejles i alle de daglige relationer imellem beboere, pårørende og personale. Vores mål er, at støtte den enkelte beboer i at fortsætte et aktivt og meningsfuldt liv i samarbejde med beboeren selv og dennes netværk.
Værdighed og selvbestemmelse
Vi møder beboerne med åbenhed og interesse og igennem nærværende dialog sikre beboerens ønsker opfyldt i forhold til egenomsorg og døgnrytme. Herunder
støtte beboeren i at fastholde og udvikle sociale relationer.
Kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng i ældreplejen
Vi tilbyder sundhedsfaglig støtte, der understøtter kontinuiteten i omsorgen og plejen og med fokus på at bevare beboernes livskvalitet. Det betyder, at personalet har stor viden om relevante sundhedstilbud i både kommunen og på sygehusene. Samarbejdet kendetegnes af medinddragelse og dialog.
Livskvalitet og det gode måltid
Vi prioriterer det gode måltid højt både i forhold til ernæring og de rammer måltidet serveres i. Beboernes egne valg omkring måltidet afdækkes og følges løbende, så måltidet tilrettelægges efter individuelle ønsker i forhold til kostens sammensætning, de omgivelser måltidet indtages og beboerens livskvalitet og sundhedstilstand.
Et værdigt liv og det sidste farvel
Muligheden for selvbestemmelse hele livet sikres igennem dialoger om ”min sidste vilje” og ønsker om ”livstestamente”. Plejen har fokus på lindrende behandling og tætte samarbejder med egen læge og beboerens pårørende. Det er vigtigt, at nære pårørende har mulighed for at være tæt på deres kære ved livets afslutning.
Der findes et sted, hvor de pårørende er med
Ved modtagelse af beboere på vores plejehjem, lægger vi vægt på at indhente viden om beboerens ”Livshistorie”. Denne viden er vigtig i relation til at videreføre beboernes livsvaner, ønsker til hjælpen og tidligere erfaringer. Generelt lægger vi stor vægt på et tæt samarbejdet med pårørende
Aktiviteter
Plejehjemmet Ammershøjparken har aktivitetsmedarbejdere ansat. De arrangerer fælles og individuelle aktiviteter for alle centerets beboere. Der er en lille bus til rådighed, så der er mulighed for, at aktiviteter også kan foregå udenfor plejehjemmet. Mange af aktiviteterne foregår i samarbejde med frivillige hjælpere.
Der afholdes desuden gudstjeneste, ved Lejre kommunes præster, en gang om måneden.
Relation til beboerne
Plejehjemmets personale arbejder i tæt relation til beboerne. Personalet er nærværende og omsorgsgivende. Der arbejdes professionelt og med en rehabiliterende tilgang.
Samarbejde med pårørende
Pårørende er altid velkomne og vigtige samarbejdspartnere som understøtter plejen og omsorgen for beboerne. Pårørernes besøg medvirker til at skabe et trygt og hjemligt miljø I husene. Vi håber, at dine pårørende vil betragte bo-enheden som dit hjem og aktivt tage del i din og bo enhedens hverdag. Dine pårørende er velkomne til at spise med efter aftale. Giv blot personalet besked i god tid. Betaling sker til husets personale. I kan spise med til morgenmad, frokost og aftensmad/varm mad.
Plejehjemmet Ammershøjparken har desuden et Beboer- og Pårørenderåd, hvor der er mulighed for at drøfte forhold med betydning for beboernes dagligdag. Herunder emner som personlig pleje og praktisk hjælp, hverdagsaktiviteter, fester, udflugter, ture og mad. Tilsynsrapporter sendes til høring i Rådet, hvor der udarbejdes kommentarer til videre behandling. Derudover sendes politiske beslutninger, der har indflydelse på borgernes dagligdag, ligeledes i høring.
Personalet har i gennemsnit 16,7 sygefraværsdage pr. år. Opgjort for året 2024
Dokumenter
Demensmærkning
Om os
Boliger
70Beboere
70Om boligerne
Plejehjemmet består af 7 huse med hver 10 lejligheder. Foruden boligerne har hvert hus fælles faciliteter som køkken, grovkøkken, spisestue, dagligstue, vaskerum, terrasser og haver. Der er antennestik og telefonstik i hver lejlighed. Huset E er til borgere med svær demens.
Boligen
Husene A-E:
Alle lejligheder indeholder stue med tekøkken, soveværelse og badeværelse.
Hus G og K
Alle lejligheder indeholder forgang med tekøkken, ét rum og stort badeværelse.
Ved indflytning vejleder personalet gerne om indretning og møblering.
Vi anbefaler, at du ikke lægger tæpper i lejligheden, af hensyn til fald risiko.
Gardiner og belysning skal du selv medbringe. Det er vigtigt at have god belysning i lejligheden.
Indskud og husleje
(før evt. boligydelse) 8.008,00 kr.
Den månedlige husleje består af selve huslejen, elregning, et antenne bidrag samt et månedligt á conto varmebidrag. Bestemmelser omkring huslejen er styret af Boligkontoret Danmark.
Der er mulighed for boligydelse/støtte og der betales, som ved andre alment støttede boliger indskud ved indflytningen. Du kan søge om boligstøtte og varmehjælp via Nem ID på www.borger.dk
Kontakt
4070 Kirke Hyllinge
- Telefon
- 60 10 04 35
- brla@lejre.dk
- Hjemmeside
- www.lejre.dk
Mad
Alle måltider på plejehjemmet tilberedes og anrettes af det daglige personale. Gerne med hjælp fra de beboere, der har lyst. Alle måltiderne tilberedes fra bunden, så der dufter af mad og bagværk i huset.
Mange beboere er småtspisende, så der er stor opmærksomhed på, at der kræses for den enkelte, med "ønskekost", næringsrige mellemmåltider og beriget kost, ligesom det er muligt at få mad, når beboeren har lyst til at spise.
Der udarbejdes menuplaner i samarbejde mellem beboere og personale - her fremkommer beboerne med de ønsker for madretter og "livretter" de gerne vil spise, så alle får medindflydelse på det gode måltid i huset.
Om ydelser med egenbetaling
Ved indflytning på plejehjemmet, aftales tilkøbsydelser som omfatter kosten, tøjvask, rengøringsartikler, papirvarer mm., disse kaldes servicepakker.
Servicepakke for kost: 4261 kr.
Servicepakke for tøjvask, rengøringsartikler, papirvarer mm: 318 kr.
Kontakt
4070 Kirke Hyllinge
- Telefon
- 60 10 04 35
- brla@lejre.dk
- Hjemmeside
- www.lejre.dk