Nældebjerg - Kompetencecenter for Demens

Nældebjerg - Kompetencecenter for Demens Rådhusholmen 8A
2570 Greve
Telefon
43978600
Virksomhedsform
Kommunal
E-mail
nmmj@greve.dk
Hjemmeside
Nældebjerg Plejecenter

Om os

Boliger

73

Beboere

79

Lejligheder

  • Tekøkken tilgængelig
  • 1-værelseslejligheder tilgængelig
  • Eget badeværelse tilgængelig
  • 2-værelseslejligheder (Ikke oplyst)
  • Internet (Ikke oplyst)
  • Skabe (Ikke oplyst)
  • Altan/terrasse (Ikke oplyst)
  • TV-Pakke (Ikke oplyst)
  • Eget dyr tilladt (Ikke oplyst)

I området

  • Afstand til indkøb <500 meter tilgængelig
  • Afstand til kirke >1000 meter tilgængelig

Mad

  • Maden laves på plejehjemmet tilgængelig
  • Morgenmad tilgængelig
  • Middagsmad tilgængelig
  • Aftensmad tilgængelig

Ydelser

  • Tilknyttet frisør tilgængelig
  • Vask af sengetøj tilgængelig
  • Mulighed for tilkøb (Ikke oplyst)

Faciliteter

  • Træningsfaciliteter tilgængelig
  • Gårdhave/grønne områder tilgængelig
  • Fælles dyr (Ikke oplyst)
  • Sansehave (Ikke oplyst)

Aktiviteter

  • Benyttelse af frivillige (Ikke oplyst)
  • Faste ugentlige arrangementer (Ikke oplyst)

Plejehjemsleder

"Vi arbejder ud fra personcentreret omsorg med udgangspunkt i det enkelte menneske og livshistorien"

Omgivelser

Nældebjerg Kompetencecenter for Demens er centralt placeret i Kommunen. Der er kort afstand til Greve Station, indkøbscenter og Rådhuset.

Nældebjerg Plejecenter - Kompetencecenter for Demens

Når du træder ind af døren på Nældebjerg Plejecenter fornemmer du straks, at stedet summer af liv og energi. Vi vægter at give vores beboere en oplevelsesrig hverdag, hvor vi tænker i muligheder frem for begrænsninger.

Der er mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter som eksempelvis banko og kortspil, håndarbejde og keramik. Hver fredag hygger vi ligeledes i caféen med musik, bar og dans. Beboere og pårørende kan desuden nyde godt af plejecentrets hyggelige have.

Der er to afdelinger på Nældebjerg; A-huset og B-huset. To plejeafdelinger med henholdsvis 33 og 24 boliger. Plejeafdelingerne fungerer også som et leve/bo miljø, hvilket betyder, at plejepersonalet producerer maden fra bunden, i samarbejde med borgerne. Fem af boligerne er forbeholdt ægtepar.

 

Aktiviteter

På Kompetencecenter for demens, Nældebjerg Plejecenter og Dahliahuset er der faste aktiviteter samt aktiviteter som man kan deltage i, i fællesskab med andre. Derudover kan der planlægges aktiviteter for den enkelte beboer. Baggrunden for alle aktiviteter og den generelle tilgang er personcentreret omsorg, hvor der tages hensyn og udgangspunkt i det enkelte menneske.

Af faste aktiviteter kan nævnes;

Banko/sang om mandagen - Quiz/stole gymnastik om tirsdagen - Hver anden torsdag er der erindringsdans- Fredagsbar om fredagen.

Der afholdes jævnligt Gudstjeneste. Derudover arrangeres der sociale ture ud af husene, eksempelvis kan nævnes ture til Tivoli, Zoologisk Have og til havnen.

Af fælles arrangementer, på tværs af afdelingerne, er der fast sommerfest, påskefrokoster og julefest. Ligeledes fejres Valdemars dag og Sankt Hans hvert år. Der pyntes op til højtiderne således, at alle beboere kan nyde de forskellige højtider som følger årets gang, samtidig med at der også arrangeres påskefrokost og julefrokost i hver enhed.

Alt efter hvilken aktivitet den enkelte har lyst til, arrangeres der også aktiviteter med deltagelse af færre personer. Det kan være dans, sang, gymnastik, højt læsning, musik, spise sammen, spise på restaurant, spil af forskellig karakterer, gåture, en cykeltur, indkøbsture, familiebesøg, filmaftener osv. Det handler også om de små ting i hverdagen som at deltage i madlavningen, ordne tøj i skabe, synge en sang, lakering af negle og meget andet. Vi tilstræber at skabe nærhed og meningsfulde fællesskaber.

Relation til beboerne

Der arbejdes ud fra en personcentreret tilgang, med udgangspunkt i Tom Kit Woods teori. Teorien tager udgangspunkt i det enkelte menneske i den enkeltes behov og den enkeltes livshistorie. I omsorgen til den enkelte beboer bestræber vi os på at yde den omsorg som passer til den enkelte i hverdagen. Vi har respekt for beboernes selvbestemmelsesret. Gennem den gode relation og motivation hjælper vi med at skabe det bedste liv for den enkelte beboer.

Den bedste omsorg og pleje yder personalet bedst, i samarbejde og dialog, med de pårørende.

Alle beboere har en kontaktperson, som er den gennemgående person hos beboeren. Ikke alle beboere kan huske hvad kontaktpersonen hedder, men ved ofte hvem det er, når personen kommer hen til dem.

Borgernes sygdomsforløb er ofte komplekse. På Kompetencecenter for Demens er vi fagligt bredt repræsenteret og arbejder sammen som sygeplejersker, fysioterapeut, social- og sundhedsassistenter, ernæringsassistenter, social- og sundhedshjælpere, pædagoger, rengøringsmedarbejder, husassistenter og aktivitetsmedarbejder, læger, psykolog, demensambassadører og sidst men ikke mindst demenskoordinatorer.

Vi ønsker at beboerne mødes af en nærværende, relations båret og værdig pleje. I Sundhed & Pleje er vores kerneopgave;

Sammen skaber vi en hverdag, hvor borgerne tager ansvar og deltager aktivt for at opnå det bedste liv. Sundhed & Pleje bidrager effektivt med faglighed af høj kvalitet for at understøtte udvikling og sammenhæng.


Samarbejde med pårørende

Beboernes familie kan bidrage med deres store viden og kendskab. På den måde kan vi sammen bidrage til at skabe det bedste liv. Ved indflytning er vi opmærksomme på, at familien kan være hårdt belastet. Hos os er ingen pårørende alene med demens. Vi udarbejder sammen en plan for hvordan den enkelte familie ønsker at samarbejde og bidrage. Der er beboer- og pårørendemøde 2 gange om året, hvor der er informationer og dialog samt valg til plejecenterrådet.

I plejecenterrådet er der en pårørende og beboer fra hver afdeling. Derudover deltager en repræsentant fra seniorrådet. Plejecenterrådet mødes 4 gange om året, hvor alle emner som berører dagligdagen på Kompetencecenter for demens drøftes. Der ud over mødes plejecenterleder og seniorråds repræsentanten en gang om måneden.