Ældrecenter Vellingshøj
9800 Hjørring
- Telefon
- 72335170
- Virksomhedsform
- Kommunal
- anette.hastrup@hjoerring.dk
- Hjemmeside
- Ældrecenter Vellingshøj hjemmeside
Om os
Boliger
48Beboere
48Lejligheder
- Tekøkken tilgængelig
- 1-værelseslejligheder tilgængelig
- Skabe tilgængelig
- Altan/terrasse tilgængelig
- Eget badeværelse tilgængelig
- 2-værelseslejligheder ikke tilgængelig
- Internet ikke tilgængelig
- TV-Pakke ikke tilgængelig
- Eget dyr tilladt ikke tilgængelig
I området
- Afstand til indkøb <500 meter tilgængelig
- Afstand til kirke >1000 meter tilgængelig
Mad
- Morgenmad tilgængelig
- Middagsmad tilgængelig
- Aftensmad tilgængelig
- Maden laves på plejehjemmet ikke tilgængelig
Ydelser
- Tilknyttet fodterapeut tilgængelig
- Tilknyttet frisør tilgængelig
- Vask af sengetøj tilgængelig
- Mulighed for tilkøb ikke tilgængelig
- Plejehjemslæge ikke tilgængelig
- Tilknyttet tandlæge ikke tilgængelig
Faciliteter
- Sansehave tilgængelig
- Gårdhave/grønne områder tilgængelig
- Fælles dyr ikke tilgængelig
- Kiosk på plejehjemmet ikke tilgængelig
- Træningsfaciliteter ikke tilgængelig
Aktiviteter
- Beboerråd tilgængelig
- Benyttelse af frivillige tilgængelig
- Faste ugentlige arrangementer tilgængelig
- Pårørenderåd tilgængelig
- Udflugter tilgængelig
Plejehjemsleder
”Vi holder af hverdagen. Naturen og Årstiderne bruges til Stjernestunder med beboerne. Der er en dejlig atmosfære og liv i huset i en kvartet af beboere, pårørende, frivillige og medarbejdere’
Omgivelser
Der er indkøbsmuligheder i Netto og lokal bager.
Lejlighederne er et rums, med vinkel på, så man kan indrette sig med soveafsnit, sofa og spisebord. Der er en lille terrasse til hver lejlighed. I hver af de 5 bo enheder er der fælles terrasse.
Der er et lille orangeri. Mulighed for at gå længere ture både indendørs og udendørs. Der er kolonihavehus med terrasse, højbede og gode havemøbler. Der er nyplantet skov og mange grønne områder. Tæt til på golfbane og der kan cykles til Hjørring Bjerge eller centrum.
På ældrecentrene er vores fælles kerneopgave at sikre, at beboerne får mulighed for at leve et trygt og værdigt liv
Ældrecentrene skal være et godt sted at bo, et godt sted at gæste og et godt sted at arbejde:
- Hvor beboerne føler sig hjemme. Hvor beboerne trives, og får hjælp til at håndtere dagligdagens udfordringer. Hvor beboerne kan udfolde egne evner og interesser, og har mulighed for at indgå i fællesskaber med andre mennesker.
- Hvor pårørende, eller personer med anden tilknytning til ældrecentrene, føler sig velkomne, oplever at være et bidrag til beboernes trivsel, og samtidig føler sig berigede, når de går derfra.
- Hvor der er fokus på både det fysiske og det psykiske arbejdsmiljø. Herunder, at et godt arbejdsmiljø er fundamentet for høj faglig kvalitet og effektiv løsning af opgaverne.
Aktiviteter
I Hjørring kommune arbejder vi med et bredt aktivitetsbegreb. Vi betragter aktivitet, som alt det vi gør i forhold til at holde os selv i gang, klare os selv, beskæftige os med noget der giver mening og i forhold til at kunne indgå i fællesskaber.
Med denne tilgang forstås aktivitet som noget uafhængigt af beboernes funktionsniveau. Som et begreb, der kan hjælpe os til at være opmærksomme på at inddrage beboerne dér, hvor de har ressourcer til det. Aktivitet spænder lige fra at reagere på sansemæssige indtryk (se, høre, lugte, smage og føle), til at gøre noget fysisk aktivt med sin krop og måske især sin hænder.
Beboerne er i en fase af deres liv, hvor de har brug for vores hjælp og støtte til ikke kun den personlige pleje og hverdagens øvrige gøremål, men også til at få dækket behovet som at opleve, føle sig værdifuld, grine og pjatte, bruge sin krop osv.
I alle sammenhæng gælder, at aktivitet handler om at gribe mulighederne, der hvor de er, når beboerne selv viser eller giver udtryk for ønsker om aktivitet. Eller når vi observerer, at bestemte situationer eller input stimulerer beboernes interesse og giver anledning til "nydning".
Ældrecenter Vellingshøj har løbende aktiviteter for beboerne.
For større aktiviteter er der opslag på opslagstavlerne. De mindre ugentlige aktiviteter står på tavlen under Stjernehimlen.
Vi har fast Zumba, maddage, tirsdagsbar, banko, sangeftermiddage og filmeftermiddage. En gang om måneden kommer de lokale dagplejere med børnene. Der er stor fokus på de daglige aktiviteter som beboerne er aktive i.
Vi har fast forårsfest, høstfest, julefrokost. Pårørende er inviteret med til forårsfest og høstfest. Herudover holder de enkelte huse grillaftner og cafedage. Indimellem er der brunch, fællesspisning med pålægskagemand eller andre spændende retter.
Højtiderne gør vi noget særligt ud af og bevarer traditionerne.
I september der det smagens dag, hvor vi spiser italiensk.
Vi har et stort frivilligkorps, som hjælper med mange gode aktiviteter. De går ture, cykler på duocykel og rickshaw. Står for papirindsamling, som de sælger. Pengene går til aktiviteter for beboerne
Relation til beboerne
Kerneopgaven på ældrecentrene er at sikre, at beboerne får mulighed for at leve et trygt og værdigt liv. Forudsætningen herfor er, at vi møder beboerne med følelsesmæssigt engagement. Vi skal vise, at vi værdsætter og respekterer beboerne som selvstændige mennesker, der er i en situation, hvor de har fået brug for andres hjælp for at kunne leve en god hverdag.
Vores møde med beboerne bygger på både faglige og menneskelige relationer og vores nærvær er uhyre vigtigt. Både når vi samarbejder om den personlige pleje, eller i andre situationer. Når beboerne oplever, at vi har medmenneskelig interesse i deres liv, så er det i sig selv motiverende for beboerne. Den gode relation mellem beboere og personale er altafgørende for, at vi lykke med kerneopgaven.
Det, som både vi og beboerne kan sige i den bedste mening, kan opfattes helt modsat af den anden. Det er et vilkår. Men ved at være interesserede og nysgerrige, spørge ind, lytte og iagttage, kan vi hele tiden blive klogere på, hvad det er for et behov eller ønske, der ligger bag beboerens adfærd.
Der findes ikke noget enkelt svar på, hvad der skal til for, at beboerne har lyst til at samarbejde med os, men det er vores ansvar, at relationerne fungerer.
Fra fokusgruppeinterviews ved vi, at det er vigtigt, for både beboere og pårørendes trivsel, at der er varme og liv i huset, og at man bliver mødt af god stemning. Herunder at familie og andre pårørende har mulighed for at komme på besøg og deltage i aktiviteter og højtider, måske også med mulighed for at overnatte. Vi er i høj grad ”kulturens vogtere”, i forhold til at sikre god stemning og skabe liv og glæde i huset.
Samarbejde med pårørende
Med til dette samarbejde hører også, at beboerne har relationer til andre mennesker end os. Pårørende og andre, der har været en del af beboernes liv, før de flyttede i plejebolig, og som fortsat kan have stor betydning for beboerens trivsel. Eller nye relationer mellem beboerne og andre mennesker, der kommer i huset og er med til at give hverdagen en ekstra dimension.
Vi betragter pårørende som en stor ressource i forhold til beboernes trivsel. Både for den enkelte beboer og for huset generelt. Derfor lægger vi stor vægt på, at pårørende føler sig velkommen hos os.
For pårørende kan deltagelse i livet på ældrecentret være med til at styrke oplevelsen af stadig at være et par eller familie. Det kan betyde meget for både beboere og pårørende, at det på ældrecentret stadig er muligt at have et fælles liv, med det indhold man hidtil har sat pris på.
Langt de fleste pårørende vil gerne, og forventer som noget helt naturligt, at blive inddraget i beboernes hverdagsliv. Der kan dog være pårørende, der ikke har mulighed for at bidrage til beboernes hverdagsliv. I disse situationer finder vi andre løsninger, f.eks. i samarbejde med frivillige.
Pårørende er en uundværlig ressource for både beboerne og os. Vi har fokus på, at det kan være en stor og nødvendig hjælp i hverdagen, at pårørende sørger for, at en række praktiske opgaver omkring beboerne bliver løst, så vi kan koncentrere os om de pleje- og omsorgsrelaterede opgaver. Vi betragter pårørende som en vigtig del af beboernes netværk, herunder tager dem med på råd, når der træffes beslutninger med eller vedrørende beboerne. Vel at mærke forudsat, at det er i overensstemmelse med beboernes ønske.
Grundlagt for, at pårørende kommer til at opleve os som gode samarbejdspartnere, etableres i forbindelse med indflytningen. Derfor er det vigtigt, at vi allerede her afstemmer forventningerne og ligeledes at samarbejdet kræver vores løbende bevågenhed.
Personalet har i gennemsnit 25,37 sygefraværsdage pr. år. Opgjort for året 2024
Tilsynsrapporter
Demensmærkning
Om os
Boliger
48Beboere
48Om boligerne
Vellingshøjcentret er opført i 2002 og består af 48 plejeboliger, fordelt på 5 huse i et plans byggeri.
4 huse med 10 lejligheder i hver og 1 hus med 8 lejligheder som demensafsnit
Boligen
Der er ca. 50 m2, og et kælderrum på ca. 2m2.
Der er fælles spise og opholdsstue i hvert hus.
Indskud og husleje
(før evt. boligydelse) 5.850 kr.
Priserne er vejledende. Der skal påregnes tilvalg af ydelser af servicepakke og forplejning.
Varme, el, vand og antennebidrag afregnes alle steder efter forbrug
Kontakt
9800 Hjørring
- Telefon
- 72335170
- anette.hastrup@hjoerring.dk
- Hjemmeside
- Ældrecenter Vellingshøj hjemmeside
Mad
I Hjørring Kommune har vi fokus på, at det gode måltid ikke kun handler om, hvad vi spiser, men også i høj grad om de fysiske og sociale rammer omkring maden: At vi har god tid til at nyde maden, dyrke relationerne og om muligt deltage i madlavningen.
Måltiderne skal være gode stunder for beboerne. Derfor har vi fokus på både spisemiljøer og det samvær og fællesskab, der tilknytter sig måltiderne, og som kan være med til at inspirere beboerne til at spise og drikke mere.
Et godt spisemiljø giver mulighed for at snakke om livretter og absolut ikke livretter, om nye og gamle madtraditioner, og om ønsker til mad og måltider i det hele taget.
Måltidet er en god mulighed for, at f.eks. mindre grupper kan have fællesskab omkring et måltid og dermed få en hyggelig stund sammen. Både i fællesrum, eller måske som gæst i hinandens lejligheder.
På Vellingshøjcentret bliver måltiderne serveret i den fælle spisestue, hvis man har lyst til at være en del af fællesskabet. Nogle spiser også i egen lejlighed.
Morgenmad og formiddagskaffe serveres som de enkelte ønsker det.
Frokosten er smørebrød eller lune retter serveres kl. 11.45.
Eftermiddagskaffen serveres mellem 14 og 14.30.
Der spises varm mad til aften ca. 17.30.
Aftenkaffe omkring kl. 20.
Har du pårørende, der kan spise med, skal det bestilles i god tid.
Læs mere om hvor maden kommer fra, og hvad du kan forvente af maden, når du bor på et ældrecenter i Hjørring Kommune i nedenstående pjece
Om ydelser med egenbetaling
Der er egenbetaling for servicepakke og forplejning på alle ældrecentre i Hjørring Kommune.
Kontakt
9800 Hjørring
- Telefon
- 72335170
- anette.hastrup@hjoerring.dk
- Hjemmeside
- Ældrecenter Vellingshøj hjemmeside