Ældrecenter Lynggården
9850 Hirtshals
- Telefon
- 72335157
- Virksomhedsform
- Kommunal
- Irene.Holm.Mikkelsen@hjoerring.dk
- Hjemmeside
- Ældrecenter Lynggården hjemmeside
Om os
Boliger
37Beboere
37Lejligheder
- Tekøkken tilgængelig
- 2-værelseslejligheder tilgængelig
- Skabe tilgængelig
- Eget badeværelse tilgængelig
- 1-værelseslejligheder ikke tilgængelig
- Internet ikke tilgængelig
- Altan/terrasse ikke tilgængelig
- TV-Pakke ikke tilgængelig
- Eget dyr tilladt ikke tilgængelig
I området
- Afstand til indkøb <500 meter tilgængelig
- Afstand til kirke <500 meter tilgængelig
Mad
- Morgenmad tilgængelig
- Middagsmad tilgængelig
- Aftensmad tilgængelig
- Maden laves på plejehjemmet ikke tilgængelig
Ydelser
- Tilknyttet fodterapeut tilgængelig
- Plejehjemslæge tilgængelig
- Tilknyttet tandlæge tilgængelig
- Tilknyttet frisør tilgængelig
- Vask af sengetøj tilgængelig
- Mulighed for tilkøb ikke tilgængelig
Faciliteter
- Træningsfaciliteter tilgængelig
- Gårdhave/grønne områder tilgængelig
- Fælles dyr ikke tilgængelig
- Kiosk på plejehjemmet ikke tilgængelig
- Sansehave ikke tilgængelig
Aktiviteter
- Beboerråd tilgængelig
- Benyttelse af frivillige tilgængelig
- Faste ugentlige arrangementer tilgængelig
- Pårørenderåd tilgængelig
- Udflugter tilgængelig
Plejehjemsleder
Vi tager udgangspunkt i den enkelte borgers ønsker og behov og er gode til at improvisere i dagligdagen, for at ikke alle dage skal være ens
Omgivelser
Ældrecenter Lynggården ligger i Hirtshals by tæt på skov, havnen, stranden og er i gåafstand til indkøb og togstationen.
Hirtshals er en meget aktiv fiskerby, hvor der er mange forskellige arrangementer i løbet af året, så som naturmødet, fiskefestival, musik under trappen, besøg i museumshaven osv.
Nordsømuseet ligger lige rundt om hjørnet som vi har mulighed for at besøge.
På ældrecentrene er vores fælles kerneopgave at sikre, at beboerne får mulighed for at leve et trygt og værdigt liv
I Hjørring Kommune er det vores vision, at ældrecentrene skal være et attraktivt tilbud til borgere, der ikke længere kan klare sig i eget hjem.
Ældrecentrene skal være et godt sted at bo, et godt sted at gæste og et godt sted at arbejde:
- Hvor beboerne føler sig hjemme. Hvor beboerne trives, og får hjælp til at håndtere dagligdagens udfordringer. Hvor beboerne kan udfolde egne evner og interesser, og har mulighed for at indgå i fællesskaber med andre mennesker.
- Hvor pårørende, eller personer med anden tilknytning til ældrecentrene, føler sig velkomne, oplever at være et bidrag til beboernes trivsel, og samtidig føler sig berigede, når de går derfra.
- Hvor der er fokus på både det fysiske og det psykiske arbejdsmiljø. Herunder, at et godt arbejdsmiljø er fundamentet for høj faglig kvalitet og effektiv løsning af opgaverne.
Aktiviteter
I Hjørring kommune arbejder vi med et bredt aktivitetsbegreb. Vi betragter aktivitet, som alt det vi gør i forhold til at holde os selv i gang, klare os selv, beskæftige os med noget der giver mening og i forhold til at kunne indgå i fællesskaber.
Med denne tilgang forstås aktivitet som noget uafhængigt af beboernes funktionsniveau. Som et begreb, der kan hjælpe os til at være opmærksomme på at inddrage beboerne dér, hvor de har ressourcer til det. Aktivitet spænder lige fra at reagere på sansemæssige indtryk (se, høre, lugte, smage og føle), til at gøre noget fysisk aktivt med sin krop og måske især sin hænder.
Beboerne er i en fase af deres liv, hvor de har brug for vores hjælp og støtte til ikke kun den personlige pleje og hverdagens øvrige gøremål, men også til at få dækket behovet som at opleve, føle sig værdifuld, grine og pjatte, bruge sin krop osv.
I alle sammenhæng gælder, at aktivitet handler om at gribe mulighederne, der hvor de er, når beboerne selv viser eller giver udtryk for ønsker om aktivitet. Eller når vi observerer, at bestemte situationer eller input stimulerer beboernes interesse og giver anledning til "nydning".
Vi tilbyder på Lynggården ugentlige aktiviteter så som boldspil, banko, gudstjenester og udflugter ud af huset til f.eks. zoo og indkøbscenter.Vi holder flere fester i løbet af året som skt. Hans, oktoberfest, grillfest, nytårskur og lignende hvor pårørende bliver inviteret med.
Vi har julemarked hver år 2. søndag i december, hvor der er masser af slagsboder fra udefra kommende sælgere af håndværk og håndarbejde. Der bliver også solgt lækkerier fra cafeen og Amerikansk lotteri hvor overskuddet går til Lynggårdens beboere.
Relation til beboerne
Kerneopgaven på ældrecentrene er at sikre, at beboerne får mulighed for at leve et trygt og værdigt liv. Forudsætningen herfor er, at vi møder beboerne med følelsesmæssigt engagement. Vi skal vise, at vi værdsætter og respekterer beboerne som selvstændige mennesker, der er i en situation, hvor de har fået brug for andres hjælp for at kunne leve en god hverdag.
Vores møde med beboerne bygger på både faglige og menneskelige relationer og vores nærvær er uhyre vigtigt. Både når vi samarbejder om den personlige pleje, eller i andre situationer. Når beboerne oplever, at vi har medmenneskelig interesse i deres liv, så er det i sig selv motiverende for beboerne. Den gode relation mellem beboere og personale er altafgørende for, at vi lykke med kerneopgaven.
Det, som både vi og beboerne kan sige i den bedste mening, kan opfattes helt modsat af den anden. Det er et vilkår. Men ved at være interesserede og nysgerrige, spørge ind, lytte og iagttage, kan vi hele tiden blive klogere på, hvad det er for et behov eller ønske, der ligger bag beboerens adfærd.
Der findes ikke noget enkelt svar på, hvad der skal til for, at beboerne har lyst til at samarbejde med os, men det er vores ansvar, at relationerne fungerer.
Fra fokusgruppeinterviews ved vi, at det er vigtigt, for både beboere og pårørendes trivsel, at der er varme og liv i huset, og at man bliver mødt af god stemning. Herunder at familie og andre pårørende har mulighed for at komme på besøg og deltage i aktiviteter og højtider, måske også med mulighed for at overnatte. Vi er i høj grad ”kulturens vogtere”, i forhold til at sikre god stemning og skabe liv og glæde i huset.
Samarbejde med pårørende
Med til dette samarbejde hører også, at beboerne har relationer til andre mennesker end os. Pårørende og andre, der har været en del af beboernes liv, før de flyttede i plejebolig, og som fortsat kan have stor betydning for beboerens trivsel. Eller nye relationer mellem beboerne og andre mennesker, der kommer i huset og er med til at give hverdagen en ekstra dimension.
Vi betragter pårørende som en stor ressource i forhold til beboernes trivsel. Både for den enkelte beboer og for huset generelt. Derfor lægger vi stor vægt på, at pårørende føler sig velkommen hos os.
For pårørende kan deltagelse i livet på ældrecentret være med til at styrke oplevelsen af stadig at være et par eller familie. Det kan betyde meget for både beboere og pårørende, at det på ældrecentret stadig er muligt at have et fælles liv, med det indhold man hidtil har sat pris på.
Langt de fleste pårørende vil gerne, og forventer som noget helt naturligt, at blive inddraget i beboernes hverdagsliv. Der kan dog være pårørende, der ikke har mulighed for at bidrage til beboernes hverdagsliv. I disse situationer finder vi andre løsninger, f.eks. i samarbejde med frivillige.
Pårørende er en uundværlig ressource for både beboerne og os. Vi har fokus på, at det kan være en stor og nødvendig hjælp i hverdagen, at pårørende sørger for, at en række praktiske opgaver omkring beboerne bliver løst, så vi kan koncentrere os om de pleje- og omsorgsrelaterede opgaver. Vi betragter pårørende som en vigtig del af beboernes netværk, herunder tager dem med på råd, når der træffes beslutninger med eller vedrørende beboerne. Vel at mærke forudsat, at det er i overensstemmelse med beboernes ønske.
Grundlagt for, at pårørende kommer til at opleve os som gode samarbejdspartnere, etableres i forbindelse med indflytningen. Derfor er det vigtigt, at vi allerede her afstemmer forventningerne og ligeledes at samarbejdet kræver vores løbende bevågenhed.
Personalet har i gennemsnit 28,92 sygefraværsdage pr. år. Opgjort for året 2024
Tilsynsrapporter
Demensmærkning
Om os
Boliger
37Beboere
37Om boligerne
Lynggården er delt i to afdelinger, hvor stuen er genoptræningspladser for 20 borgere og 1. sal er der 17 plejeboliger for fastboende.
I fællesarealer er der spisestue på hver afdeling, hvor alle mødes og spiser deres hovedmåltider der ud over er der er tv-stue og hygge kroge på gangene.
Boligen
Boligerne på Lynggården er i størrelse ca. 62-74 kvm. og er alle 2-værlset, hvor der er god plads til besøg af familien.
Alle boliger har et lille køkkenalrum, eget badeværelse og særskilt soveværelse. Der er egen entre med indgang til køkkenalrummet hvor der er adgang direkte til stuen.
Der er en fantastisk udsigt fra boligerne da de alle ligger på første sal. Vi har elevator i begge afdelinger.
Der er en fælles gårdhave til fri afbenyttelse for beboerne, hvor der er frugttræer, blomster og en terrasse man kan sidde og nyde sin kaffe på.
Indskud og husleje
(før evt. boligydelse) 6.163 kr.
Priserne er vejledende. Der skal påregnes tilvalg af ydelser af servicepakken og forplejning.
Varme, el, vand og antennebidrag afregnes alle steder efter forbrug.
Kontakt
9850 Hirtshals
- Telefon
- 72335157
- Irene.Holm.Mikkelsen@hjoerring.dk
- Hjemmeside
- Ældrecenter Lynggården hjemmeside
Mad
Måltiderne skal være gode stunder for beboerne. Derfor har vi fokus på både spisemiljøer og det samvær og fællesskab, der tilknytter sig måltiderne, og som kan være med til at inspirere beboerne til at spise og drikke mere.
Et godt spisemiljø giver mulighed for at snakke om livretter og absolut ikke livretter, om nye og gamle madtraditioner, og om ønsker til mad og måltider i det hele taget.
Måltidet er en god mulighed for, at f.eks. mindre grupper kan have fællesskab omkring et måltid og dermed få en hyggelig stund sammen. Både i fællesrum, eller måske som gæst i hinandens lejligheder.
Måltiderne bliver serveret fortrinsvis i opholdsrummet, hvor vi sidder ved små borde som en almindelig familie.
Vi får leveret maden fra centralkøkkenet men vi anretter selv made så den er indbydende.
Beboerne vælger på skifte menuen fra menukortet for en måned af gangen, så de har indflydelse og kan få deres livretter. Til fødselsdage bliver der bestilt kage efter fødselarens ønske.
Morgenmad fra ca. 7.30 – 10.00 hvor der serveres forskellige morgenmadsprodukter og brød efter ønske.
Frokost fra ca.11.30 -12.30 hvor der serveres smørrebrød.
Aftensmad fra ca. kl. 17.30 - 18.30 hvor der serveres varm mad og en efterret.
Der er kaffe og kage i løbet af eftermiddagen kl. ca.13.30 – 14.45.
Der er aftenskaffe med en småkage kl. ca.19.30 – 20.30.
Der serveres frugt i løbet af dagen hvis man ønsker det.
Læs mere om hvor maden kommer fra, og hvad du kan forvente af maden, når du bor på et ældrecenter i Hjørring Kommune i nedenstående pjece
Hvor kommer maden fraOm ydelser med egenbetaling
Der er egenbetaling for servicepakke og forplejning på alle ældrecentre i Hjørring Kommune.
Kontakt
9850 Hirtshals
- Telefon
- 72335157
- Irene.Holm.Mikkelsen@hjoerring.dk
- Hjemmeside
- Ældrecenter Lynggården hjemmeside