Hemmet Plejehjem

billede af hemmet plejehjem21

Hemmet Plejehjem

Tarmvej 99
6893 Hemmet

Telefon
99742390
Virksomhedsform
Kommunal
E-mail
hemmet.plejehjem@rksk.dk
Hjemmeside
www.hemmetplejehjem.dk

Om os

Boliger

21

Beboere

21

Lejligheder

 • Tekøkken
 • 1-værelseslejligheder
 • 2-værelseslejligheder
 • Internet
 • Skabe
 • Altan/terrasse
 • Eget badeværelse
 • TV-Pakke
 • Eget dyr tilladt

I området

 • Afstand til indkøb <500 meter
 • Afstand til kirke <500 meter

Mad

 • Morgenmad
 • Middagsmad
 • Aftensmad
 • Maden laves på plejehjemmet

Ydelser

 • Mulighed for tilkøb
 • Tilknyttet fodterapeut
 • Tilknyttet tandlæge
 • Tilknyttet frisør
 • Vask af sengetøj

Faciliteter

 • Sansehave
 • Træningsfaciliteter
 • Gårdhave/grønne områder
 • Fælles dyr

Aktiviteter

 • Benyttelse af frivillige
 • Faste ugentlige arrangementer
 • Udflugter

Plejehjemsleder

billede af mette noergaard 21

Mette Nørgaard

E-mail
mette.norgaard@rksk.dk
Hemmet plejehjem er et lille sted, hvor vi lægger stor vægt på, at skabe varme og en god atmosfære i et nært og hjemligt miljø. Vores mål er at skabe et hjem for vores beboere, hvor de kan få lov til at være deltagende i hverdagen. Vi tager udgangspunkt i den enkeltes ressourcer, dvs. arbejder ud fra "hjælp til selvhjælps princippet", hvor beboerne deltager så meget de kan,og har kræfter til. Vi støtter op omkring de funktioner de stadigvæk har og hjælper med at rehabilitere så mange funktioner som muligt, for at opretholde et aktivt liv selvom de er flyttet på plejehjem.

Omgivelser

 Hemmet Plejehjem er beliggende midt i Hemmet by og derfor spiller det lokale miljø en stor og vigtig rolle for stedet. 
Vi ønsker at være et åbent sted for børn, ældre og andre i byen og dette gøres ved aktiviteter hvor frivillige/vennekredsen spiller en stor rolle.

Vision og værdigrundlag

Hemmet Plejehjems Vision 
Vi lytter til de bekymringer pårørende måtte have, og vi har altid tid til en snak om hvad der måtte være. Vi arbejder rehabiliterende, og forsøger at bevare de funktioner beboerne end måtte have. Vi arbejder tværfagligt, med b.la. terapeuter, hvor vi kan hjælpe hinanden med at styrke eller bevare en beboers ressourcer.
Kontaktperson, leder, beboer og pårørende mødes i løbet af de første par uger efter indflytning, til en indflytningssamtale.
Vi støtter op om arrangementer der afholdes i huset, og taler for, at så mange beboere som muligt er deltagende. Vi gør brug af, at klippekort kan bruges til fællesarrangementer fx i form af spil i haven. Derudover bruges sofacyklen ofte til en tur ud i det blå. Vi har et motionsrum hvor beboere er velkomne til at gå over at cykle eller steppe. 
Vi opfordre beboerne til at sidde sammen og spise flere gange dagligt. Vi går op i og sætte folk sammen med nogle de har noget til fælles med. Der sættes gerne musik på, da dette en noget beboerne holder meget af. Der serveres den rette ernæringsmæssige kost til hver enkelt beboer. 
Vi er et lille plejehjem, hvor vi kommer hinanden ved – alle kender alle. Vi er som personale tæt knyttet, vi kan både lave sjov men også være alvorlige når det gælder. Dette kan komme til udtryk i en pludselig omgang vandkamp i haven efter endt gudstjeneste. Vi er gode til, at sætte hinandens faglighed i spil. Vi videndeler og bruger hinandens kompetencer.
Vi bruger triage hver dag – vi afholder tavlemøder i hvert vagtskifte, samt  triagemøde 2 gange i ugen. Dette bruger vi til at vurdere beboernes nuværende tilstand. Vi opdaterer løbende beboernes døgnrytmer, ændringsskemaer, tilstande m.m. Det er vigtigt at man husker at dokumentere ændringer hos beboerne, så man kan reagere på disse ændringer. 

 

Aktiviteter

På Hemmet Plejehjem forsøger vi i hverdagen at skabe meningsfulde aktiviteter, som beboerne kan deltage i på deres egne præmisser.
Beboerne er med i det omfang de formår. Det kan være at hjælpe med at pille kartofler når der er nye kartofler, eller ordne jordbær. Nogle beboere har stor glæde at hjælpe til med havearbejdet, hvor andre nyder at kan sidde og kigge på. 
Når der er musik i huset tages der gerne en svingom med dem som har lyst. 
Inddragelse af frivillige
Vi har tilknyttet en række frivillige, som arrangerer forskellige aktiviteter. 
Aktiviteterne kan fx være:

Gåtur udenfor
Småkagebagning
Cykeltur på husets sofacykel
Syltning af efterårsfrugt
Sjov og samvær (gymnastik og kaffe)
Kiafaklub

Der er Kiafaklub hver onsdag hvor der er højtlæsning, reminiscens m.m. hvor der desuden nydes kaffe, kage og et glas kiafa eller 2. 

Sofacyklen
Vennekredsen har købt en sofacykel til Hemmet Plejehjem.
Det er en cykel med to sæder og en elmotor, som man kan cykle på som chauffør med en passager.
Cyklen bliver brugt af både pårørende og frivillige til at cykle med beboerne. Nøglen til cyklen og batteriet kan fås på kontoret, og brugsanvisningen ligger ved cyklen.
Gudstjeneste
Der er gudstjeneste hver anden uge.
Bobspil
Hver torsdag spiller frivillige bob med vores beboere. 
Besøgsvenner


Dansk Røde Kors tilbyder at etablere kontakt mellem beboere og besøgsvenner. 
Bibliotek
Det er muligt at få en ordning med Tarm bibliotek, som leverer bøger og lydbånd en gang om måneden.
Traditioner
Huset har desuden mange dejlige traditioner fx: Nytårskoncert, grillfest, sommerhusudflugt, midsommerfest, fastelavn, julemarked, julefrokost m.m.
Lokalsamfundet
Ligeledes ønsker vi, at inddrage lokalsamfundet så meget som muligt, og der er som regel altid åbent for deltagelse af byens borgere ved diverse aktiviteter.
Vi har et dejligt lyst lokale, som kan benyttes af alle borgere i Hemmet fx. til kurser, samvær om en kop kaffe, diverse klubber efter interesse fx strik, kortspil, eller maling.
Alle er velkommen til at bruge dette lokale. Kontakt plejehjemmet og forhør dig nærmere om mulighederne.

Vennekreds
Hemmet Plejehjem har tilknyttet en vennekreds, som består af en gruppe frivillige.
Vennekredsen yder en kæmpe indsats, og står for en lang række aktiviteter. 
Aktiviteterne er fx søndagscafé, festaftener, musik- og sang eftermiddage, fortællinger osv.

Beskrivelser af ugens arrangementerne findes på opslagstavlen ved kontoret og på vennekredsens hjemmeside.
 
Har du lyst til støtte vennekredsen på Hemmet Plejehjem, så kan du blive medlem. Du kan læse mere om vennekredsen på deres hjemmeside http://hemmet-vennekreds.dk/.

 

Relation til beboerne

Beslutningen om at sige ja til en plejebolig er ofte en svær beslutning. På Hemmet Plejehjem vil vi gerne skabe et nyt hjem, hvor den enkeltes unikke familieliv med holdninger og traditioner stadig kan bevares.

Dette gøres bedst ved et godt og tæt samarbejde med beboerne, de pårørende og personalet.

Derfor får hver enkelt beboer tilknyttet en kontaktperson som, med udgangspunkt i beboernes livshistorie, forsøger at lære deres ønsker, vaner, og behov at kende.  
Derudover tages beboerne med til fælles aktiviteter i det omfang de kan og har lyst. Nogle gange vil det være i mindre grupper og andre gange større.

Samarbejde med pårørende

På Hemmet Plejehjem ønsker vi at beboernes pårørende føler sig velkomne og respekteret af os.

Vi arbejder hele tiden på at skabe et godt samarbejde og starter derfor med at indkalde dig og dine pårørende til en indflytningssamtale, hvor vi drøfter forventninger til hinanden.
 
Vi opfordrer dine pårørende til at komme her på plejehjemmet og deltage i hverdagens aktiviteter og/eller arrangementer, så det bliver så hjemligt som muligt.
Vi vil gerne have beboerne eller pårørende til at løse nogle praktiske opgaver fx.
indkøb af tøj, sko og gaver
kørsel til og fra sygehus/læge
til- og afmelding af invitationer
holde styr på post, personlige papirer og økonomi 
hovedrengøring inkl. vedligehold af møbler og køleskab 
hvis du har blomster, udendørskrukker eller havemøbler skal disse også passes af dig selv eller dine pårørende

Om os

Boliger

21

Beboere

21

Om boligerne

Vi har 10 2-værelses lejligheder på vores ene afdeling. Boligerne består af køkken, stue, soveværelse og badeværelse. Køkkenet og stuen er i samme rum, men er delt af en mur. Dette er vores største lejligheder og har plads til, at der kan bo ægtepar i alle 10 boliger. 

Derudover har vi 11 boliger på den anden afdeling, hvor 6 af dem er et-værelses, hvilket består af stue, køkken og soveværelse  i samme rum og et rum til badeværelset.

De andre 4 boliger er to værelses, som består af køkken, stue, soveværelse og badeværelse. Køkkenet og stuen er i samme rum. Dog ikke med plads nok til ægtepar. 

Derudover har vi en aflastnings bolig, som består af et værelse med køkken, stue og soveværelse i samme rum, med badeværelse. 

Det vil sige, at vi i alt kan huse 30 beboere + en aflastnings plads. 
Der er masser af fællesareal, både på a- og b-gangen. På b-gangen er der et lille træningsrum, hvor beboerne kan gå ind og cykle. På a-gangen, har vi dagligstuen, hvor beboeren kan komme op og spise til frokost og aftensmad. Inde ved siden af dagligstuen har vi et tv rum hvor beboerne kan komme ind og se noget tv i fællesskab med de andre. 

Boligen

Billede af fælles arealet på den ene afdeling.

Boligerne er forskellige, men der er mange forskellige muligheder, i de forskellige lejligheder. 

Af fast inventar, er der seng, sengebord og køleskab. 
Alle boliger kan indrettes forskelligt, alt efter om det er 1 rums boliger eller 2 rums boliger. 
Din nye bolig er dit hjem – og personalets arbejdsplads, når de skal hjælpe dig. Det skal gå op i en højere enhed, så du føler dig hjemme, og personalet kan udføre deres arbejde sikkerhedsmæssigt korrekt.
Du skal tage dine egne møbler med – bortset fra sengen og madras, som plejehjemmet stiller til rådighed. Der skal være plads til eventuelle hjælpemidler i lejligheden, men ellers må den indrettes efter din smag. Af hensyn til din sikkerhed fraråder vi tæpper på gulvene. Personalet vil meget gerne hjælpe dig med at finde ud af hvordan din lejlighed bedst kan indrettes sådan at vi bedst muligt kan hjælpe dig.

Indskud og husleje

Indskud minimum - kr. Husleje minimum
(før evt. boligydelse)
- kr.

Boligernes størrelse og varierer meget og boligerne er eget af Bomidtvest.

For at få information om priser og størrelse kontakt Bomidtvest:

Midt Vest Boligselsskab

Finsensvej 1A

7430 Ikast

Tlf: 72 18 55 00

Lejligheden på plejehjemmet lejer du på samme vilkår som enhver anden lejebolig.
Du får en lejekontrakt fra Midt Vest Boligselskab ved indflytningen. Mere info findes på boligselskabets hjemmeside http://www.bomidtvest.dk

Kontakt

Hemmet Plejehjem

Tarmvej 99
6893 Hemmet

Telefon
99742390
E-mail
hemmet.plejehjem@rksk.dk
Hjemmeside
www.hemmetplejehjem.dk

Mad

Vi får maden leveret fra Åkanden. Åkanden er kommunens køkken som leverer mad til mange plejehjem og hjemmeboende borgere. Du kan finde mere information om Åkanden på deres hjemmeside. I samarbejde med beboerne arbejder vi med kostens sammensætning. Vi måler beboernes BMI tal, lægger en plan og bestiller den rette ernæringsrige kost. Lægeordinerede diæter kan fås gennem Åkanden og koster ikke ekstra.
Ca. halv delen af beboerne vil gerne spise i dagligstuen, og de andre vil gerne spise ved dem selv. Vi går op i og sætte folk sammen med nogle der har noget til fælles med hinanden. Der sættes gerne musik på, da dette en noget beboerne holder meget af.
Tidspunkter
Morgenmad serveres efter eget ønske, men gerne mellem kl. 7.30-10.00
Middagsmad serveres kl. 11.30 i spisestuerne og lidt senere på stuerne
Eftermiddagskaffe kl. 14.00 på stuerne
Aftensmad serveres kl. 17.30 i spisestuen og lidt før på stuerne
Aftenkaffe serveres kl. 19 i dagligstuen og varierer lidt på stuerne
Gæster
Som gæst er du velkommen døgnet rundt, og du kan købe kaffe og kage ud fra gældende cafépriser.
Det er muligt at bestille frokost og middagsmad, men det skal ske til køkkenet senest mandagen i ugen inden. Priser på måltider er ligeledes ud fra gældende cafépriser. Spørg personalet eller på kontoret.
Fødselsdage
Til fødselsdagen kan der bestilles boller og/eller lagkage.
Beboerne kan selv få indflydelse på, hvad de gerne vil have at spise på den pågældende dag. 
 

Om ydelser med egenbetaling

Servicepakker
Som beboer på Hemmet Plejehjem kan du vælge servicepakker, som kommunen tilbyder. Servicepakkerne indeholder mad, tøjvask, rengørings- og toiletartikler. På denne måde er du sikker på at have det nødvendige, og at det lever op til nutidige standarder. Du bestemmer selv, om du vil købe en eller flere af servicepakkerne. Vælger du ikke servicepakkerne, skal du selv eller dine pårørende stå for det daglige indkøb.
Udgiften til servicepakken trækkes hver måned fra din pension. Du kan finde taksterne for servicepakkerne på kommunes hjemmeside.

Rengøring og rengøringsartikler
Personalet sørger for rengøring og skal arbejde med de skånsomme materialer, som er en del af servicepakken.
Der bliver gjort rent hver 14. dag. Ønsker du yderligere rengøring, er du eller dine pårørende meget velkommen til selv at udføre det eller betale et privat rengøringsfirma for ydelsen.
Plejehjemmet inviterer en gang om året til fælles hovedrengøring.
Du sørger selv for pasning af blomster, oprydning og rengøring af skabe samt hovedrengøring.
Pyntning af lejligheden til højtiderne og oprydning herefter sørger du også selv for.

Vask af tøj
Personalet vasker beboernes tøj i fælles vaskeri. Vi anbefaler, at der kun købes tøj, der kan vaskes i maskine, da plejehjemmet ikke kan tilbyde at vaske tøj i hånden. For at sikre korrekt uddeling af beboernes tøj indkøbes mærker, som kan stryges i tøjet. Vi bestiller mærkerne efter aftale og sender regningen ud til beboerne.
Buskørsel 

Plejehjemmet låner en bus fra et nabo-plejehjem, og har er der ingen egenbetaling. 
Forsikring

Beboerne skal selv have en indboforsikring. 
Hus og brandforsikring er dækket af Bo midt Vest.

Klippekort
Vi har en medarbejder ansat til klippekort, oftest mandag og onsdag fra 9-17, hvor vedkommende i det tidsrum bruger klippekort ved beboerne. 
Vi bruger klippekortene, på hvad beboeren gerne vil lave, eks. En tur i brugsen, tur i haven, et fodbad. 
Se her oversigt over indhold af servicepakke A og B

Kontakt

Hemmet Plejehjem

Tarmvej 99
6893 Hemmet

Telefon
99742390
E-mail
hemmet.plejehjem@rksk.dk
Hjemmeside
www.hemmetplejehjem.dk