Centerparken Ældrecenter, Videbæk

img8182 billede af hovedindgangen centerparken1

Centerparken Ældrecenter, Videbæk

Centerparken 1
6920 Videbæk

Telefon
99741900
Virksomhedsform
Kommunal
E-mail
stina.moustgaard.laustsen.@rksk.dk
Hjemmeside
Centerparken Ældrecenter hjemmeside

Om os

Boliger

31

Beboere

31

Lejligheder

 • Tekøkken
 • 1-værelseslejligheder
 • 2-værelseslejligheder
 • Skabe
 • Altan/terrasse
 • Eget badeværelse
 • TV-Pakke
 • Internet
 • Eget dyr tilladt

I området

 • Afstand til indkøb >1000 meter
 • Afstand til kirke <500 meter

Mad

 • Maden laves på plejehjemmet
 • Morgenmad
 • Middagsmad
 • Aftensmad

Ydelser

 • Mulighed for tilkøb
 • Tilknyttet frisør
 • Vask af sengetøj
 • Tilknyttet tandlæge

Faciliteter

 • Gårdhave/grønne områder
 • Fælles dyr
 • Kiosk på plejehjemmet
 • Sansehave
 • Træningsfaciliteter

Aktiviteter

 • Benyttelse af frivillige
 • Faste ugentlige arrangementer
 • Pårørenderåd

Plejehjemsleder

stina moustgaard laustsen okt 202

 Stina Moustgaard Laustsen

E-mail
stina.moustgaard.laustsen@rksk.dk
Centerparken har et hjemligt, rart og aktivt miljø, hvor beboerne har selvbestemmelse, medbestemmelse og valgfrihed.

Omgivelser

Videbæk er beliggende i Ringkøbing-Skjern kommunes østligste hjørne, og er tæt på det meste, porten mellem Midt og Vestjylland, og med motorvejen kun 20 km væk.
Centerparken er beliggende i Videbæk by med gå afstand til anlægget, kirken og bymidten. Der findes gode indkøbsmuligheder men samtidig er der mulighed for at finde ro i det skønne anlæg med skulpturer og andre kunstværker, som er beliggende ved Vestjyllands Kunstpavillon.

Vi er på Centerparken i gang med at etablere en ny anlagt have med gangsti rundt, hvor der findes frugttræer, duftende krydderurter og blomster. Der er mulighed for at sætte sig på bænken og nyde stedet. 
På Centerparken findes terrasser på flere sider af bygningen, hvor der kan findes læ for blæsten som ofte kommer fra vest. 

Vision og Værdigrundlag

Vi skaber plads til forskellighed ved at tage hensyn til dine værdier, behov, vaner og individuelle ønsker.
Vi vil sammen med dig skabe rammerne, så du har frihed til at vælge og mulighed for at bestemme over dig selv, så vidt det er muligt.
Når du vælger at bo på Centerparken, vælger du et sted, hvor vi tilstræber, at alle bliver set, hørt og mødt med faglig dygtighed og menneskelig forståelse.
Vi skaber rammen for en aktiv hverdag med respekt for den enkelte beboers behov og ønsker.
Vi arbejder bevidst på at skabe en større åbenhed og øget samarbejde med resten af Videbæks borgere, erhvervsdrivende og andre interessenter.

På Centerparken tager vi udgangspunkt i dig og hvordan du ønsker at leve dit liv. Det er meget vigtigt for os at lade den enkelte fortsætte med at have retten til selv at bestemme over daglig livsførelse. Der er højt til loftet på Centerparken, og beboere og personale har en fri og kærlig omgang med hinanden.
Det er vigtigt for os, at såvel beboere som personalet trives i dagligdagen, da et smil, et kram og en frisk bemærkning ofte giver en bedre dag.
For at sikre kontinuitet i plejen er plejepersonalet inddelt i 3 teams som samarbejder tæt med dig og dine pårørende. Vi arbejder kontinuerligt med triage, og har 2 ugentlige møder, hvor relevante problemstillinger bliver drøftet, og der iværksættes tiltag for at ændre situationen. Kontaktpersonernes opgaver ligger, foruden den daglige pleje, i særlige opgaver omkring indflytning, pårørendekontakt, opfølgning på din helbredstilstand (koordinering med egen læge blandt andet i forhold til årlig medicingennemgang, undersøgelser, lægesamtaler, ønsker for fremtiden m.m.) og ved sygdom, samt ved livets afslutning. Alt dokumenteres i en elektronisk omsorgsjournal, hvor der her også kan kommunikeres med egen læge, sygehuse, apotek og andre samarbejdspartnere.
Vi er uddannelsessted for SOSU elever og sygeplejestuderende og har praktikanter i afklaringsforløb, da vi mener vi har et hus, hvor der er plads til at lære og udvikle sig. 

Aktiviteter

Vi tænker aktiviteter ind i hverdagens mange gøremål, da vi mener det er vigtigt for den enkelte at kunne bevare sine fysiske funktioner og kognitive færdigheder længst muligt.
På Centerparken gør vi derfor meget ud af at tilbyde forskellige former for aktiviteter, så der er noget for alle. Der er fastlagt ugentlige aktiviteter, hvor det enten er de frivillige eller personalet som står for dette.
Der tages også udgangspunkt i årstiderne og de traditioner der følger med. Vi slår katten af tønden sammen med borgerne i daghjemmet og elever fra Videbæk skole. I december måned kommer eleverne og går Luciaoptog. Der afholdes sommerfest og høstfest, hvor de frivillige i vores Vennekreds står for arrangementet og ellers er vi gode til at få hver dag lavet om til en fest.
Vores Vennekreds, som vi sætter stor pris på, er utrolig gode til at lave forskellige arrangementer i løbet af året. Her kan nævnes bankoaftner, ture ud af huset og hyggelige cafe eftermiddage. (link til vennekredsen hjemmeside: ) http://www.vennekredsencentep.dk/
Der afvikles gudstjeneste og demenssalmesang med faste intervaller og børnehaven kigger forbi en gang imellem. 
Aktivitetscentret Seniorstedet, som holder til i vores kælderetage, har trukket en del af deres aktiviteter op til os. Det nyder vi alle godt af, da det skaber et frisk pust ude fra til dem der bor her.
Der udarbejdes aktivitetskalender for hver uge, som hænges op rundt om i huset, så beboere og besøgende har mulighed for at orientere sig.
 

Relation til beboerne

Alle beboere har ugentlig én-til-én-(klippekort) tid med personalet, hvor der kan ”hygges” ekstra om den enkelte med aktiviteter, som du og personalet planlægger i fællesskab – det kan være personalestøttet besøg fra familien, en gåtur til anlægget eller kirkegården, pakke sæsonbeklædning ud/ned, spille spil og meget mere. Der tages udgangspunkt i den enkeltes livshistorie ift. interesser, hvis du ikke selv er i stand til at fortælle, hvad du ønsker at lave med personalet. 
Ledige stunder for personalet, selv bare kort tid, bruges sammen med beboerne. Beboere og personale drikker formiddagskaffe sammen én gang ugentligt, og denne stund er begge parter rigtig glade for. 
Derudover har vi månedlige fødselsdagsfester for månedens fødselarer, hvor beboerne i fællesskab med køkkenet planlægger menuen. Der afholdes også brunch én gang om måneden, hvor beboere og personale spiser sammen, synger sange og nyder måltidet i fællesskab. Der afholdes flere fester årligt, hvor personalet deltager, og knytter bånd til beboerne i andre omgivelser end det vante, samt med beboernes familier, som er gode til at bakke op omkring vores arrangementer. 
I forhold til nærhed og distance beror det meget på kendskabet til den enkelte og respekten for ham/hende – et nej er et nej, og det respekteres af personalet. For både dig og personalet er det ganske legalt at spørge om at blive ”parret” sammen med en anden personale/beboer, hvis kemien på dagen ikke er til gavn for den enkelte.

Samarbejde med pårørende

På Centerparken ønsker vi, at dine pårørende føler sig velkomne og respekteret af os. Vi arbejder hele tiden på at skabe et godt samarbejde og indkalder dig og dine pårørende til en indflytningssamtale, hvor vi drøfter forventninger til hinanden. Der tilbydes ligeledes en op følgende samtale efter 3 måneder, årligt og ved behov. Vi opfordrer dine pårørende til at komme her på plejehjemmet og deltage i hverdagens aktiviteter og/eller arrangementer, så det bliver så hjemligt som muligt.
Vi udsender nyheds mails.
Vi vil gerne have en god og åben dialog med de pårørende, så derfor er lederens dør/telefon altid åben så vi undgår frustrationer.
Der ud over afholdes der dialogmøder, hvor store og små emner tages op i fælles forum. Der findes ikke et bruger-/pårørende råd på Centerparken. 
I stedet har Centerparken en Vennekreds af frivillige, som er meget engagerede i din og husets hverdag. Der afholdes bestyrelsesmøder 4 gange årligt, hvor de næste arrangementer planlægges.
Vennekredsen udgiver bladet ”Tråden” hvert kvartal, hvor bl.a. kommende arrangementer fremgår. 
 

Om os

Boliger

31

Beboere

31

Om boligerne

Centerparken er indrettet med 21 plejeboliger, 2 aflastningsstuer samt 10 ældreboliger.
Nogle af boligerne er ikke egnet til ægtepar, da det er 1-værelses lejligheder.
Derudover er der tilknyttet 16 ældreboliger beliggende Kirkealle 3-7

Boligen

Boligerne er meget forskellige i indretning og størrelse. 
I hver lejlighed er der et lille tekøkken med kogeplader og køleskab.
Lejlighederne udlejes uden møbler
Vi anbefaler derfor, at man ser lejligheden inden indflytning. 
Du kan ringe og aftale en tid med personalet.

Minimum 19067 kr.
Maximum 26704 kr.
Der er alt efter lejlighedens størrelse.
Du bor i en lejlighed, som du lejer på samme vilkår som enhver anden lejebolig. Du får en lejekontrakt med kommunen eller et boligselskab og betaler indskud og husleje.

Du skal selv tilmelde til Betalingsservice.
Som lejer har du mulighed for at søge boligstøtte og søge boligindskudslån. 
Du står selv for ansvarsforsikring, telefon og tv-licens. Du er også selv ansvarlig for at melde flytning til folkeregisteret, ansøge om boligstøtte og evt. boligindskudslån.
Fra kommunens boligadministration modtager du materiale, som indeholder:
•En lejekontrakt
•En opkrævning på indskuddet
•En opkrævning på din første husleje
•Et tilmeldingsskema til PBS (Betalingsservice)
Har du spørgsmål til ovenstående, er du velkommen til at kontakte: Telefon nr. 99 74 12 90. – Ann Ranck eller klik ind på kommunens hjemmeside
Plejeboligerne er 1 og 2 rums lejligheder, fordelt på 2 etager. Indskud/huslejen er beregnet efter lejlighedernes størrelse inkl. fællesareal. Der er flere elevatorer på Centerparken.

 

Indskud og husleje

Indskud minimum 19.067 kr. Husleje minimum
(før evt. boligydelse)
4764 kr.

Minimum 4764 kr. og maksimum 6552 kr. alt efter lejlighedens størrelse.

Ud over huslejen betales der for varme og antenne. Elforbrug afregnes direkte til forsyningen.

Kontakt

Centerparken Ældrecenter, Videbæk

Centerparken 1
6920 Videbæk

Telefon
99741900
E-mail
stina.moustgaard.laustsen.@rksk.dk
Hjemmeside
Centerparken Ældrecenter hjemmeside

Mad

På Centerparken har vi eget køkken, som laver mad af høj kvalitet og hvor køkkenpersonalet prøver at opfylde de ældres ønsker med mad.
Vi tilbyder en sund, ernæringsrig og varieret kost til gavn for den enkeltes helbred. Vi har fokus på diæter, konsistens og individuelle ønsker.
Maden er hjemmelavet, gammeldag og fremstillet efter nyeste viden for 
bevarelse af saft og kraft.
Vi vægter samvær meget højt, da det øger appetitten.
På Centerparken er måltidet en vigtig fælles hyggestund. Bordene dækkes altid pænt, maden serveres i skåle og der tændes lys på bordene, for at skabe en god stemning omkring måltiderne.
Ønsker du at spise i din lejlighed, er det også en mulighed.
Der er 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider hver dag.

I cafeteriet kan der spises:
Morgenmad fra kl. 7.30 – 9.30
Middag fra kl. 11.30
Eftermiddagskaffe fra kl. 14.30 (fælles opholdsrum)
Aftensmad fra kl. 17.30
Aftenkaffe fra kl. 20.00

Vi opfordrer til at spise i fællesskab med de øvrige beboere.
I Centerparkens storkøkken bliver der lavet mad til centerets beboere, samt hjemmeboende pensionister, som er med i madservice.
Gæster er meget velkomne til at spise med ved måltiderne eller til kaffen. Efter aftale med køkkenet, er der mulighed for, at købe varm mad til et mindre antal gæster.
Når beboere på Centerparken har fødselsdag, hejser vi flaget.
Til eftermiddagskaffe bliver der serveret varm kakao og boller. Hvordan dagen i øvrigt fejres, er op til dig og dine pårørende.
Der afholdes fælles fødselsdagsmiddag for alle beboere, hvor de der har fødselsdag i pågældende måned fejres. Det er fødselarerne der bestemmer menuen.
Beboerne har i øvrigt mulighed for at låne Centerparkens lokaler til at holde fødselsdag, samt at købe kaffe og brød i køkkenet. Dette dog efter forudgående aftale med køkkenet.
Bespisning, borddækning og oprydning i forbindelse med fødselsdagen er en pårørendeopgave.
Målsætning:
At tilbyde pensionister en sund og varieret kost, til gavn for helbredet og almentilstanden.
At lave god "gammel" dansk mad.
At tage hensyn til årstid.
At bruge så mange friske råvarer som muligt.
At servere hjemmebagt brød.
At gøre måltidet til en positiv trivselsfaktor.
At have et godt forhold til "kunderne".
At holde fastlagt budget.
Menuplan kan afhentes ved køkkenet.
Holde en god hygiejnisk standard, som effektueres ved egenkontrol og levnedsmiddelkontrollen som jævnligt foretager kontrol af maden.

Om ydelser med egenbetaling

Kommunen tilbyder servicepakker med mad, tøjvask, rengøring og toiletartikler. Vælger du servicepakker, er du sikker på, at du har det nødvendige og at det lever op til nutidens standard.
I forbindelse med Vennekredsens arrangementer kan der være en mindre egenbetaling.
Centerparken har til knyttet frisør og fodpleje.
Takst servicepakker


 

 

Kontakt

Centerparken Ældrecenter, Videbæk

Centerparken 1
6920 Videbæk

Telefon
99741900
E-mail
stina.moustgaard.laustsen.@rksk.dk
Hjemmeside
Centerparken Ældrecenter hjemmeside