Plejecenter Violskrænten & Grønnegården
8500 Grenaa
- Telefon
- 24799499
- Virksomhedsform
- Kommunal
- violskraenten@norddjurs.dk
- Hjemmeside
- Plejecenter Violskrænten & Grønnegården
Om os
Boliger
126Beboere
126Lejligheder
- Tekøkken tilgængelig
- 2-værelseslejligheder tilgængelig
- Skabe tilgængelig
- Altan/terrasse tilgængelig
- Eget badeværelse tilgængelig
- 1-værelseslejligheder ikke tilgængelig
- Internet ikke tilgængelig
- TV-Pakke ikke tilgængelig
- Eget dyr tilladt ikke tilgængelig
I området
- Afstand til indkøb <500 meter tilgængelig
- Afstand til kirke <500 meter tilgængelig
Mad
- Maden laves på plejehjemmet tilgængelig
- Morgenmad tilgængelig
- Middagsmad tilgængelig
- Aftensmad tilgængelig
Ydelser
- Plejehjemslæge tilgængelig
- Vask af sengetøj tilgængelig
- Mulighed for tilkøb ikke tilgængelig
- Tilknyttet fodterapeut ikke tilgængelig
- Tilknyttet tandlæge ikke tilgængelig
- Tilknyttet frisør ikke tilgængelig
Faciliteter
- Sansehave tilgængelig
- Træningsfaciliteter tilgængelig
- Gårdhave/grønne områder tilgængelig
- Fælles dyr ikke tilgængelig
- Kiosk på plejehjemmet ikke tilgængelig
Aktiviteter
- Beboerråd tilgængelig
- Benyttelse af frivillige tilgængelig
- Faste ugentlige arrangementer tilgængelig
- Pårørenderåd tilgængelig
- Udflugter tilgængelig
Plejehjemsleder
Vi er et attraktivt plejecenter, hvor beboerne trives igennem den gode hverdag og er aktive i eget liv.
Omgivelser
Et attraktivt plejecenter i Grenaa Midtby
Plejecenter Violskrænten & Grønnegården er opført i 2011 og ligger med udsigt over byens tage. I forbindelse med plejecenteret er der anlagt en stor dejlig sansehave med blomster, æbletræer, kunst og petanquebane til stor glæde for vores beboere. I haven er også en 9 meter lang bænk omkranset af lys om aftenen.
Tæt på plejecenteret ligger Grenaa midtby med kirken, indkøbs-muligheder og ikke langt fra stationen med både bus- og togforbindelser. Der er nem adgang til byens kulturelle tilbud som f.eks. museum, biograf og kulturhus.
Vision og værdier
Plejecenter Violskrænten & Grønnegårdens medarbejdere og ledere arbejder efter Norddjurs Kommunes overordnede værdier åbenhed, dialog og ligeværdighed. Støtten og hjælpen gives med et rehabiliterende og sundhedsfremmende sigte.
Den enkelte, og dennes levede liv og ønsker for fremtiden, er omdrejningspunktet i alle hverdagens aspekter. Du kan læse mere om Norddjurs Kommunes vision og værdier på kommunens hjemmeside.
Aktiviteter
Dagligdagen skal være præget af det gode hverdagsliv, hvor der er samvær og mulighed for at mødes omkring såvel fysiske som sociale aktiviteter. På Violskrænten & Grønnegården har vi et aktivitetsteam, hvis vision er at skabe et levende og aktivt miljø, der er med til at støtte op omkring bevarelsen af beboernes sociale relationer, selvbestemmelse og værdighed i hverdagen.
Medarbejderne på plejecenteret bakkes op af et netværk af frivillige, som skaber liv og står bag mange aktiviteter både på og uden for plejecenteret året rundt. Vi har ca. 25 frivillige tilknyttet, som sammen med personalet fylder beboernes hverdag med stjernestunder. Foruden de faste aktiviteter, som f.eks. siddegymnastik, dagplejebesøg og herrefrokost, holder vi en lang række årstidsbestemte fester, ligesom vi tager på fælles udflugter. Ved indflytning tilbydes beboeren en aktivitetssamtale, hvor de forskellige aktiviteter bliver gennemgået.
Relation til beboerne
På Violskrænten & Grønnegården tilgodeser vi den enkelte, så der er plads til at være sig selv - hver for sig og sammen. Det er vores vigtigste prioritet at lære nye beboere godt at kende, så overgangen til den nye tilværelse hos os kan blive så ukompliceret som muligt. Ambitionen er at styrke beboernes identitet via hverdagsliv og aktiviteter med udgangspunkt i beboernes livshistorie og mestringsevne.
Plejecenteret har over 130 dygtige medarbejdere, der alle brænder for at gøre en forskel, så hverdagen bliver så rar og overskuelig som muligt for vores beboere. Vi har et stort fokus på berøring og fysisk kontakt, hvor begrebet 'hudsult' er blevet en naturlig del af vores hverdag. At være bevidst om, at berøring og fysisk kontakt er noget, alle mennesker har brug for, sidder mere eller mindre på rygraden hos alle medarbejdere, og de bruger det i deres daglige arbejde og omgang med beboerne.
På plejecenteret er der et beboer- og pårørenderåd, hvis opgave er at repræsentere beboernes interesser. Der afholdes mindst ét beboer- og pårørenderådsmøde i kvartalet. Rådets opgaver i løbet af året er blandt andet at drøfte nye tiltag, komme med gode idéer til arrangementer, tage stilling til tilsynsrapporter samt drøfte dagligdagen generelt.
Samarbejde med pårørende
Hos os er beboernes pårørende en naturlig del af hverdagen. Vores ambitionen er, at der skal være et godt samarbejde med de pårørende via dialog, åbenhed og ligeværdighed. Vores samarbejde med de pårørende foregår efter aftale med den enkelte beboer.
Vi opfordrer de pårørende til medinddragelse i beboeraktiviteter, ligesom de enkelte bo-enheder hvert år holder en hyggeaften for beboernes familier, så det også er muligt for beboerne at være 'værter' for en aften.
Personalet har i gennemsnit 19,7 sygefraværsdage pr. år. Opgjort for året 2022
Dokumenter
Tilsynsrapporter
- Læs tilsynsrapport fra det kommunale tilsyn 2020
- Læs tilsynsrapport fra det kommunale tilsyn 2021
- Læs tilsynsrapport fra det kommunale tilsyn 2022
- Læs tilsynsrapport fra det kommunale tilsyn 2023
- Læs tilsynsrapport fra det kommunale tilsyn 2024
- Læs tilsynsrapport fra Styrelsen for Patientsikkerhed 2017
- Læs tilsynsrapport fra Styrelsen for Patientsikkerhed 2021
- Læs besøgsrapport fra arbejdstilsynet 2020
Demensmærkning
Om os
Boliger
126Beboere
126Om boligerne
Plejecenter Violskrænten & Grønnegården har 126 lyse og venlige to-rumsboliger. Plejecenteret er organiseret i 9 bo-enheder med 14 boliger i hver samt tilhørende fællesarealer både ude og inde, som spisestue, dagligstue, café samt aktivitets- og træningscenter. På adressen Violskrænten 13 er der 6 bo-enheder fordelt på tre etager. Lige på den anden side af vejen, adressen Violskrænten 10 - i daglig tale kaldet Grønnegården, er der 3 bo-enheder fordelt på 3 etager.
Boligen
Alle boligerne kan indrettes efter eget ønske og behov. Til hver bolig hører eget badeværelse, vaskemaskine og tørretumbler samt et tekøkken. Lejlighederne i stue-etagen har alle egne terrasser, mens lejlighederne på første og anden sal har smukke tagterrasser med udsigt over byens tage.
Indskud og husleje
(før evt. boligydelse) 6.961 kr.
Violskrænten:
Indskud 27.257 kr.
Husleje 6.883 kr.
A conto varme 335 kr.
A conto vand 200 kr.
El afregnes efter forbrug.
Grønnegården:
Indskud 29.369 kr.
Husleje 6.961 kr.
A conto varme 335 kr.
A conto vand 200 kr.
El afregnes efter forbrug.
Antenne kabel og lign. afregnes mellem forsyningen og lejer.
Kontakt
8500 Grenaa
- Telefon
- 24799499
- violskraenten@norddjurs.dk
- Hjemmeside
- Plejecenter Violskrænten & Grønnegården
Mad
Måltiderne er vigtige begivenheder i plejecenterets hverdag, og atmosfæren omkring måltidet har betydning for appetitten. Beboerne, der spiser i spisestuen, har indflydelse på, hvem de spiser sammen med. Personalet deltager i måltidet med beboerne for at fremme det sociale samvær, skabe en god stemning og hjælpe de beboere, der har brug for det.
Som udgangspunkt serveres der kold mad til frokost og varm mad til aften. Maden er veltillavet og følger retningslinjerne for kost til ældre. Den afspejler beboernes ønsker, årstiderne og særlige traditioner ved højtiderne. Du kan læse mere om vores kostpolitik i kommunens kvalitetsstandard for mad og måltider på plejecentre i Norddjurs Kommune.
Om ydelser med egenbetaling
Madservice i plejebolig - pakkeløsning pr. måned
Døgntakst - fuld kost 4.261 kr.
Rengøringspakke 47 kr.
Sengebadsservietter 28 kr.
Kontakt
8500 Grenaa
- Telefon
- 24799499
- violskraenten@norddjurs.dk
- Hjemmeside
- Plejecenter Violskrænten & Grønnegården