Plejecenter Møllehjemmet
8963 Auning
- Telefon
- 89591103
- Virksomhedsform
- Kommunal
- moellehjemmet.01@norddjurs.dk
- Hjemmeside
- Plejecenter Møllehjemmet
Om os
Boliger
32Beboere
32Lejligheder
- Tekøkken tilgængelig
- 1-værelseslejligheder tilgængelig
- 2-værelseslejligheder tilgængelig
- Skabe tilgængelig
- Altan/terrasse tilgængelig
- Eget badeværelse tilgængelig
- Internet ikke tilgængelig
- TV-Pakke ikke tilgængelig
- Eget dyr tilladt ikke tilgængelig
I området
- Afstand til indkøb <500 meter tilgængelig
- Afstand til kirke >1000 meter tilgængelig
Mad
- Maden laves på plejehjemmet tilgængelig
- Morgenmad tilgængelig
- Middagsmad tilgængelig
- Aftensmad tilgængelig
Ydelser
- Plejehjemslæge tilgængelig
- Vask af sengetøj tilgængelig
- Mulighed for tilkøb ikke tilgængelig
- Tilknyttet fodterapeut ikke tilgængelig
- Tilknyttet tandlæge ikke tilgængelig
- Tilknyttet frisør ikke tilgængelig
Faciliteter
- Sansehave tilgængelig
- Træningsfaciliteter tilgængelig
- Gårdhave/grønne områder tilgængelig
- Fælles dyr ikke tilgængelig
- Kiosk på plejehjemmet ikke tilgængelig
Aktiviteter
- Beboerråd tilgængelig
- Benyttelse af frivillige tilgængelig
- Faste ugentlige arrangementer tilgængelig
- Pårørenderåd tilgængelig
- Udflugter tilgængelig
Plejehjemsleder
Hos os er livsglæde trods alder i høj-sædet, og hverdagen tager udgangspunkt i den enkeltes levede liv.
Omgivelser
Lev og bo i dejlige grønne omgivelser
Plejecenter Møllehjemmet ligger i Auning midtby i det grønne Djursland tæt på Herregården Gl. Estrup, marker og skov. Mølle-hjemmet består af enhederne Møllebo og Elmebo. Mellem de to enheder er der et stort grønt område med små stier, der går hele vejen rundt om huset, terrasser, lysthuse og farverige blomsterbede.
I tilknytning til plejecenteret ligger Træningscenter Auning, som vi har et tæt samarbejde med. Der er ca. 250 meter til indkøbscenter og torv. Der er gode stisystemer i byen, som sikrer færdsel på mindre trafikerede veje.
Vision og værdier
Møllehjemmets medarbejdere og ledere arbejder efter Norddjurs Kommunens overordnede værdier åbenhed, dialog og ligeværdighed. Støtten og hjælpen gives med et rehabiliterende og sundhedsfremmende sigte. Den enkelte, og dennes levede liv og ønsker for fremtiden, er omdrejningspunktet i alle hverdagens aspekter. Du kan læse mere om Norddjurs Kommunes vision og værdier på kommunens hjemmeside.
Aktiviteter
På Møllehjemmet afholdes en række faste aktiviteter, som f.eks. sang og musik, cykeltur på Rickshawcykel og køretur med bus. Derudover holder vi traditionsrige fester, der markerer årets gang, højtider og fødselsdage. Beboerne er med til at planlægge aktiviteterne, og alle tilbud kan frit vælges til og fra efter den enkeltes ønsker.
Vi har tilknyttet frivillige, der står for de forskellige aktiviteter, underholdning, udflugter og andre praktiske opgaver. De frivillige bidrager til det gode hverdagsliv for beboerne. Samarbejdet med de frivillige tager udgangs-punkt i Norddjurs Kommunes politik på området.
Relation til beboerne
At flytte i plejebolig markerer for mange et nyt kapitel i livet. Tingene foregår på en uvant måde, og der er mange nye indtryk at forholde sig til. Inden for de første 14 dage afholdes en indflytningssamtale - gerne sammen med en pårørende. Her informeres om alle praktiske oplysninger, valgfrie ydelser m.m. Desuden afstemmes gensidige forventninger med udgangspunkt i beboerens ressourcer og behov for pleje og omsorg.
For os er intet vigtigere end den enkelte beboers trivsel. Vi søger at skabe en god tilværelse med udgangspunkt i den enkelte beboers livshistorie, ønsker og behov gennem et kompetent, personligt og tværfagligt samarbejde. Til den enkelte beboer gives støtte, pleje og omsorg på en sådan måde, at beboerens selvbestemmelse, egenomsorg og netværk så vidt muligt bevares.
Målet er en god og tryg hverdag med fokus på stjerne-stunder. For bedst muligt at opnå disse stunder, er der oprettet etageråd, hvor beboerne har mulighed for at være medbestemmende i forhold til f.eks menu og aktiviteter.
Samarbejde med pårørende
På Møllehjemmet vægtes samarbejdet med de pårørende højt under hensyntagen til den enkelte beboers ønsker og behov. Der er altid mulighed for at kontakte både personale og ledelse, hvis der opstår spørgsmål. Pårørende har desuden mulighed for at deltage i plejecenterets beboer- og pårørenderåd, hvor dagligdagen sættes på dagsordenen, og hvor forslag til ændringer eller nye tiltag modtages med glæde.
Personalet har i gennemsnit 13,6 sygefraværsdage pr. år. Opgjort for året 2022
Dokumenter
Tilsynsrapporter
- Læs tilsynsrapport fra det kommunale tilsyn 2020
- Læs tilsynsrapport fra det kommunale tilsyn 2021
- Læs tilsynsrapport fra det kommunale tilsyn 2023
- Læs tilsynsrapport fra det kommunale tilsyn 2024
- Læs tilsynsrapport fra det risikobaserede tilsyn i 2018
- Læs tilsynsrapport fra sundhedsfagligt tilsyn 2022
Demensmærkning
Om os
Boliger
32Beboere
32Om boligerne
Møllehjemmet er indrettet som levebo-miljøer med plads til 32 beboere i alt og består af boenhederne Møllebo og Elmebo.
Møllebo er bygget i 2012 og består af 26 lejligheder fordelt på to etager. Alle lejlighederne er 2-rumsboliger med en stue, et lille tekøkken, soveværelse og badeværelse med egen vaskemaskine og tørretumbler. Fra hver lejlighed er der udgang til egen terrasse/altan. Både i stuen og på 1. sal er der en stor fælles terrasse, hvor beboerne kan spise ude om sommeren. På hver etage er der et fælles køkken og stue med tv, hvor beboerne kan spise og hygge sig med hinanden.
Elmebo er et demensafsnit med 6 1-rumsboliger med eget bade-værelse med vaskemaskine og tørretumbler. I Elmebo er der et stort fællesrum, hvor der er køkken og opholdsstue med tv. Der er en skøn lukket terrasse, hvor beboerne kan opleve årstidernes skifte og nyde de gode stunder sammen. I Elmebo er der tilknyttet et fast team af medarbejdere, der har speciel interesse i og uddannelse indenfor demens.
I tilknytning til Møllehjemmet er Træningscenter Auning, som har en café, hvor pårørende kan købe mad og drikke. Beboerne på Møllehjemmet kan låne caféens lokaler, hvis de f.eks. skal holde fødselsdag.
Boligen
Indskud og husleje
(før evt. boligydelse) 7.574 kr.
Møllebo:
Indskud 30.254 kr.
Husleje 7.574 kr.
A conto vand 200 kr.
A conto varme 335 kr.
El afregnes efter forbrug.
Elmebo:
Indskud 9.174 kr.
Husleje 5.653 kr.
A conto varme 500 kr.
El afregnes efter forbrug.
Evt. antenne kabel og lign. afregnes mellem forsyningen og lejer.
Kontakt
8963 Auning
- Telefon
- 89591103
- moellehjemmet.01@norddjurs.dk
- Hjemmeside
- Plejecenter Møllehjemmet
Mad
Maden laves på plejecenteret. Beboerne er meget velkomne til at deltage i madlavningen i det omfang, de ønsker, eller komme med opskrifter og andre gode idéer. Ved måltiderne foretrækker nogen at spise sammen i den fælles spisestue, mens andre vælger at spise i egen bolig. Som udgangspunkt serveres der varm mad til frokost og kold mad til aften.
Måltiderne er et af vores fokusområder, da en sund, varieret og tilstrækkelig kost er basis for energi og kræfter til hverdagens gøremål. De kostansvarlige medarbejdere laver den ugentlige madplan i samarbejde med beboerne. Du kan læse mere om vores kostpolitik i kommunens kvalitetsstandard for mad og måltider på plejecentre i Norddjurs Kommune.
Om ydelser med egenbetaling
Madservice i plejebolig - pakkeløsning pr. måned
Døgntakst - fuld kost 4.261 kr.
Rengøringspakke 47 kr.
Sengebadsservietter 28 kr.
Kontakt
8963 Auning
- Telefon
- 89591103
- moellehjemmet.01@norddjurs.dk
- Hjemmeside
- Plejecenter Møllehjemmet