OK-Fonden Egå

OK-Fonden Egå Egå Mosevej 27
8250 Egå
Telefon
87448000
Virksomhedsform
Selvejende
E-mail
egaa@ok-fonden.dk
Hjemmeside
OK-Fonden Egå

Om os

Boliger

72

Beboere

72

Lejligheder

  • Tekøkken tilgængelig
  • 1-værelseslejligheder tilgængelig
  • Internet tilgængelig
  • Skabe tilgængelig
  • Altan/terrasse tilgængelig
  • Eget badeværelse tilgængelig
  • TV-Pakke tilgængelig
  • 2-værelseslejligheder ikke tilgængelig
  • Eget dyr tilladt ikke tilgængelig

I området

  • Afstand til indkøb >1000 meter tilgængelig
  • Afstand til kirke <500 meter tilgængelig

Mad

  • Maden laves på plejehjemmet tilgængelig
  • Morgenmad tilgængelig
  • Middagsmad tilgængelig
  • Aftensmad tilgængelig

Ydelser

  • Mulighed for tilkøb tilgængelig
  • Tilknyttet fodterapeut tilgængelig
  • Plejehjemslæge tilgængelig
  • Tilknyttet tandlæge tilgængelig
  • Tilknyttet frisør tilgængelig
  • Vask af sengetøj tilgængelig

Faciliteter

  • Fælles dyr tilgængelig
  • Sansehave tilgængelig
  • Træningsfaciliteter tilgængelig
  • Gårdhave/grønne områder tilgængelig

Aktiviteter

  • Benyttelse af frivillige tilgængelig
  • Faste ugentlige arrangementer tilgængelig
  • Udflugter tilgængelig

Plejehjemsleder

Hos os er det beboerne, der ved hvordan livet skal leves 

Omgivelser

Vi er omgivet af dejlige grønne arealer, hvor der er gode muligheder for ophold og gåture i området. 
Alt er under samme tag og boligerne er fordelt i 3 fløje, hvorfra der er direkte adgang til café-området og en skøn have. Boligerne er lyse, venlige og med egen terrasse. 

Livet skal leves - hele livet

Vision
Livet skal leves - hele livet

Her på plejehjemmet OK-Fonden Egå, er det vigtigt, at beboerne kan forfølge deres drømme og leve livet – hele livet. Ønsket om den enkeltes selvbestemmelse og tryghed er omdrejningspunktet, uanset livssituation, alder og helbred.

Plejehjemmet OK-Fonden Egå er et sted hvor man har lyst til at komme, hvor man føler sig hjemme – om man er beboer, pårørende eller medarbejder. 

Vi sætter nærvær og samvær meget højt, og bekæmper ensomhed og kedsomhed. Fællesskabet er utrolig vigtigt – vi er alle sociale væsner, så medarbejderne understøtter beboernes sociale liv, ligesom medarbejderne drager omsorg for beboernes sundhed og behandler hver og én, med respekt og værdighed.  

Værdigrundlag
Ligeværdigt samarbejde
Vi møder mennesker med tillid. Vi ønsker at være velkomne – og at man føler sig velkommen hos os.



Høj faglighed
Vores indsats og resultater afspejler, at kvalitet er målet. Vi modtager kritik konstruktivt, fordi vi ønsker at udvikle og lære.

Plads til forskellighed
Vi kan lide, at der er højt til loftet. Vi tror på, at viljen til at lytte til hinanden og friheden til at se tingene fra forskellige vinkler giver de bedste resultater. Vi går sammen, men ikke i takt.

Familien er værdifuld
Vi værdsætter samarbejdet med familie og pårørende. Sammen gør vi, hvad der er muligt for, at det enkelte menneske kan fortsætte sine vaner og traditioner.

Æstetiske omgivelser
Vi gør os umage for at skabe omgivelser, som hver dag glæder både sanserne og sindet.


Aktiviteter

I samarbejde med beboere og pårørende tilbyder vi en bred vifte af aktiviteter for beboerne. Pårørende har mulighed for at deltage i flere af arrangementerne. 

Ugentlige aktiviteter
Fælles sang og musik i Caféen hver fredag, håndarbejds- og hyggegruppe,  aktivitetgruppe med forskelligt indhold (bl.a. højtlæsning, spil, samtale, besøg af børnehaven og socialt samvær), bustur hvor man kan deltage efter ønske- og på skift, siddende gymnastik, "biograf" hver 2. lørdag eftermiddag.
 
Månedlige aktiviteter
Restaurantaften i Caféen for beboere og pårørende, gudstjeneste, diverse arrangementer tilknyttet årstider og højtider, 2-3 fællesarrangementer,  (f.eks. små udstillinger eller tema arrangementer  med fortælling og brug af TV på storskærm). Arrangementerne tager ofte udgangspunkt i emner fra beboernes livshistorier (arbejdsliv, hobbies, erfaringer, rejser o.s.v.) 

Andre aktiviteter i løbet af året

Banko, modeopvisning og salg af tøj, fødselsdags- og jule koncert, andre små og store koncerter, bl.a søndags matiné ca. hver 2. måned, julemarked, brunch og festival.  
 
I hverdagen sørger plejepersonalet for mange andre og mere impulsive aktiviteter. Det kan for eksempel være spil, film, gåture, højtlæsning, cykelture på dou-cyklen, spabad, sang, busture, kreative sysler, hyggestunder med samtale eller samvær samt påske- og julefrokost i Husene.
 
Vi samarbejder med lokalområdet  – eksempelvis børnehaven (Luciaoptog) , gymnasiet (musik), nabogårdens ride-piger (hesteoptog den 1. søndag i advent). 
Vi har frivillige der hjælper til omkring arrangementerne og vi værdsætter den frivillige indsats som et supplement, der styrker kvaliteten af den samlede indsats, vi yder.

Relation til beboerne

Hos os er det beboerne, der ved hvordan livet skal leves
Vi byder velkommen med et smil. Vi møder mennesker med tillid, respekt, inviterer til samarbejde og tilbyder vores hjælp. 
 
Vi vil gerne kendes på 
Den gode stemning, hjemlighed, nærvær, rummelighed, den gode mad, kreativiteten og den menneskelige forståelse.
 
Vi ønsker at være et hjem, hvor mulighederne for at skabe livskvalitet i en genkendelig og aktiv hverdag er tilstede – hånd i hånd med høj faglighed og respekt for det enkelte menneske.
 
Vores vision: ”Livet skal leves - hele livet” driver os til at gå nye veje for at opnå de bedste resultater, og vi arbejder målrettet med at udvikle vores kompetencer og tilbud.
 
Vi vil levere kvalitet
Vi bestræber os på, at beboerne har en hverdag, hvor de inddrages og oplever os som en støtte og hjælp til at skabe sammenhæng og mening i hverdagen.
 
Vores dygtige medarbejdere arbejder engageret og ud fra et højt fagligt niveau. Vi samarbejder og vægter den tværfaglige indsats indenfor pleje, omsorg, ernæring, sygepleje og træning meget højt.

Samarbejde med pårørende

Familien er værdifuld
Vi tillægger et godt samarbejde og en god dialog mellem beboere, pårørende og personale stor værdi. Man er altid velkommen til at henvende sig og drøfte evt. ønsker eller udfordringer.
Vi ønsker at skabe en hverdag, hvor pårørende og gæster  altid føler sig velkomne, og hvor familielivet kan fortsætte sin vante gang. Sammen gør vi, hvad der er muligt for, at det enkelte menneske kan fortsætte sine vaner og traditioner.

Information til pårørende
Efter aftale informerer vi til èn kontaktperson blandt de pårørende. Vi udgiver hver måned et Beboerblad, hvor der er beskrivelse af kommende arrangementer, menuplan mv. Beboerbladet og diverse andre orienteringer kan udsendes til kontaktpersonens mailadresse. 

Arrangementer
Vi syntes det er værdifuldt at have gode oplevelser sammen, derfor er pårørende meget velkomne til at deltage i de fleste af vores arrangementer. De praktiske informationer om vores arrangementer vil fremgå af Beboerbladet.
 

 

Personalet har i gennemsnit 6,95 sygefraværsdage pr. år. Opgjort for året 2022

Tilsynsrapporter

Demensmærkning