Rehabiliteringscenter Hegnsgården

Rehabiliteringscenter Hegnsgården Alleen 7
2850 Nærum
Telefon
46115120
Virksomhedsform
Kommunal
E-mail
pleje-hegnsgaarden@rudersdal.dk
Hjemmeside
www.rudersdal.dk/hegnsgaarden

Om os

Boliger

30

Beboere

30

Lejligheder

  • 1-værelseslejligheder tilgængelig
  • Internet tilgængelig
  • Skabe tilgængelig
  • Altan/terrasse tilgængelig
  • Eget badeværelse tilgængelig
  • TV-Pakke tilgængelig
  • Eget dyr tilladt tilgængelig
  • Tekøkken ikke tilgængelig
  • 2-værelseslejligheder ikke tilgængelig

I området

  • Afstand til indkøb <500 meter tilgængelig
  • Afstand til kirke 500 - 1000 meter tilgængelig

Mad

  • Maden laves på plejehjemmet tilgængelig
  • Morgenmad tilgængelig
  • Middagsmad tilgængelig
  • Aftensmad tilgængelig

Ydelser

  • Tilknyttet fodterapeut tilgængelig
  • Tilknyttet tandlæge tilgængelig
  • Tilknyttet frisør tilgængelig
  • Vask af sengetøj tilgængelig
  • Mulighed for tilkøb ikke tilgængelig
  • Plejehjemslæge ikke tilgængelig

Faciliteter

  • Sansehave tilgængelig
  • Træningsfaciliteter tilgængelig
  • Gårdhave/grønne områder tilgængelig
  • Fælles dyr ikke tilgængelig
  • Kiosk på plejehjemmet ikke tilgængelig

Aktiviteter

  • Beboerråd tilgængelig
  • Benyttelse af frivillige tilgængelig
  • Faste ugentlige arrangementer tilgængelig
  • Pårørenderåd tilgængelig
  • Udflugter tilgængelig

Plejehjemsleder

Omgivelser

Hegnsgården

Plejecentret Hegnsgården ligger i Nærum op til en park og en lille sø.

Aktiviteter

For mange mennesker er det vigtigt at være aktive. På Hegnsgården er der alle hverdage mulighed for fysisk træning, socialt samvær og kulturelle tilbud. Det giver dagen struktur og indhold og højner livskvaliteten. Beboerne er meget velkommen til at deltage i de aktiviteter, der foregår.

Aktiviteter foregår primært i nærmiljøet, det vil sige i afdelingerne. Men der er også fællesaktiviteter på tværs af afdelingerne. Fællesaktiviteterne foregår både i afdelingerne, i aktivitetsterapien, i festsalen og ud af huset.


Aktiviteter kan være mange ting; alt fra at deltage i egne og afdelingens praktiske gøremål bl.a. personlig pleje, aktiviteter omkring måltiderne mm. Det kan også være kreative tiltag samt spil, banko ordlege og lignende til fælles fornøjelse. Derudover er der i løbet af året en del arrangementer, fester og fællesspisning i festsalen.

I tråd med Rudersdal Kommunes sundheds- og forebyggelsespolitik, har vi på Hegnsgården fokus på det gode liv med særlig fokus på sund kost, fysisk aktivitet og mental sundhed. Det betyder, at vi opfordrer dig til at deltage i alle de praktiske og personlige aktiviteter, du magter. At være aktiv giver fysisk og mental sundhed.
 

"At være aktiv holder dine færdigheder ved lige og giver mental sundhed!"


Ergo- og fysioterapeuterne afprøver/ tilpasser og sørger for hjælpemidler, hvis du har behov for det.

Endvidere tester og vurderer ergo- og fysioterapeuterne dit funktionsniveau med henblik på at tilbyde vedligeholdende træning, hvis du ønsker og har behov for det. De vil også vejlede plejepersonalet og dine pårørende om, hvilken form for personlig hjælp, du har behov for samt hvad der skal til, for at du i videst muligt omfang bevarer – eller forbedrer dine færdigheder.


Træningslokalet står altid åbent, og du er velkommen til selv at træne – også efter fysioterapeuternes arbejdstid. Det er en god idé at fortælle plejepersonalet i din afdeling, hvis du går i træningslokalet alene.

I det hele taget opfordres du til at være så aktiv som muligt samt at gøre så meget som muligt selv.

 

For at vedligeholde så mange funktioner og færdigheder som muligt, tilbydes stolegymnastik 3 gange ugentlig i fys- ergoterapien ligesom der tilbydes andre fællesaktiviteter som for eksempel ture ud af huset i husets bus eller på dobbeltcykler, fællessang, bagning, banko og andre spil – alle med henblik på at opretholde færdigheder samt at skabe et hyggeligt socialt fællesskab.

HVER UGE

KLASSISKE KONCERTER
Hver tirsdag kl. 19.15 er der klassisk koncert ved en af vores beboere i festsalen. Der bydes på kaffe/te og kage.

Mandag:

10.30-11.00 – Siddende gymnastik (I terapien)

Tirsdag:

10.30-11.00 – Siddende gymnastik (I terapien)

13.30-15.00 – Fællessang (Pilegangen)

Eller erindringsdans se opslag vedr. dette (festsalen)

Onsdag:

13.30-15.00 – Spil (I afdelingerne)

Torsdag:

10.30-11.00 – Siddende gymnastik (I terapien)

13.30-15.30 – Bage-gruppe (Pilegangen)

Fredag:

10.30-11.30 – Styrke og balancetræning (I terapien)
 

HVER MÅNED

GUDSTJENESTE
Den første tirsdag hver måned afholdes Gudstjeneste af en af præsterne fra Nærum kirke i Kirkesalen på Hegnsgården. To gange om året afholdes en særlig Gudstjeneste i Nærum Kirke for Hegnsgården, med efterfølgende kirkekaffe. Hvis beboerne ønsker at komme i kirke om søndagen er medarbejderne behjælpelige med at bestille kirkebil.

FAMILIEAFTENER
Ca. en gang om måneden inviteres til familieaften for beboerne og deres pårørende på Pilegangen, middagen foregår i vores festsal.

ÅRLIGE AKTIVITETER

FASTELAVN
I februar afholdes fastelavn i festsalen. Det er en festlig dag, hvor vi og beboerne får besøg af børnehaven som kommer og slå katten og tønden.

PÅSKEFROKOST
Til påske holder vi påskefrokost for vores beboeren, hvor der også er musik.

SCT. HANS
Der afholdes en hyggelig aften i hver afdeling med heksepunch og lækkerier, og efter maden er der festligt samvær i afdelingerne.

VEDBÆK GARDEN

I slutningen af november kommer Vedbæk garden og spiller i festsalen.

HEGNSGÅRDENS FØDSELSDAG
Den 26.oktober har Hegnsgården fødselsdag hvor vi får lagkage og kakao på afdelingerne.

JULEARRANGEMENTER

Der er mange arrangementer i julemåneden. Som eksempel kan nævnes.

Fælles Julefrokost i festsalen.

Julefrokost på afdelingen.

Støttekredsen kommer og deler julestjerner og chokolade ud.

Lucia-optog gennem hele huset.

Vedbæk garden kommer.

Småkagebagning og julepyntning.


 



Relation til beboerne

KONTAKTPERSON
Du har en kontaktperson blandt medarbejderne, som har det nære samarbejde med dig. Kontaktpersonen vil have stort kendskab til din baggrund, plejebehov og ønsker.

PERSONLIG PLEJE
Mange mennesker er bekymrede for standarden for hjælp til personlig pleje. Imidlertid søger vi så vidt muligt at opfylde dine individuelle behov, som du har.
Vi planlægger sammen med dig ud fra individulle hensyn, hvordan plejen skal tilrettelægges. Som eksempel kan nævnes, at du kan få bad flere gange om ugen eller dagligt, hvis det er behovet.


Alle borgere varetager som udgangspunkt alle de funktioner eller delfunktioner, som de kan. Det kan være egenomsorg, personlig pleje og lignende opgaver. Det borgeren ikke kan varetage, får de naturligvis hjælp til. Andre opgaver såsom at tørre støv af på egen stue, hjælpe til med borddækning i fællesstuen, afrydning og lignende, forventes borgeren ligeledes at varetage i det omfang, det er muligt.

 

Alle borgere bliver ved indflytning, ved forandringer samt hvert ½ år vurderet ved ergoterapeut og fysioterapeut med henblik på at tilpasse og tilrettelægge de opgaver borgeren selv kan varetage og de opgaver, der skal forskellige grader af hjælp til. Derudover tages stilling til, hvilke hjælpemidler der er behov for

Samarbejde med pårørende

INDFLYTNINGSSAMTALE
For at man kan lære hinanden at kende så hurtigt som muligt, og afklare gensidige forventninger, vil afdelingslederen og beboerens kontaktperson invitere dig og din familie til en samtale inden for de første uger efter indflytning

FAMILIEKONTAKTPERSON
Det er en god idé, hvis der er en i din familie, der vil stå for den primære kontakt til Hegnsgården, og være den, der informerer resten af beboerens familie, i overensstemmelse med dine ønsker for samarbejdet. Det er også vigtigt for medarbejderne at vide, hvem der hjælper dig med indkøb, evt. administration af penge m.m.

MEDARBEJDER - KONTAKTPERSON
Der er knyttet en afdelingsleder og personale til hver afdeling. Hver beboer på Pilegangen vil have en medarbejder som kontaktperson.

Kontaktpersonen vil, i højere grad end andre medarbejdere, kende de særlige forhold, der gør sig gældende i forhold til hver enkelt beboer. Det vil også være kontaktpersonen, der står for planlægning og udførelse af din pleje i samråd med afdelingslederen. 

BESØG
Familie og venner er altid velkomne på Hegnsgården når det passer dig, og naturligvis er de også velkomne til at deltage i dagens aktiviteter/arrangementer. Vi tænker, at det er naturligt, at du og din familie deltager i borddækning, kaffebrygning og oprydning i det omfang, man formår, så medarbejdernes ressourcer bruges på beboerne.

Personalet har i gennemsnit 19 sygefraværsdage pr. år. Opgjort for året 2024

Dokumenter

Tilsynsrapporter

Demensmærkning