Dronning Anne-Marie Centret
2000 Frederiksberg
- Telefon
- 35285200
- Virksomhedsform
- Selvejende
- 117.kontor@ok-fonden.dk
- Hjemmeside
- Dronning Anne-Marie Centret
Om os
Boliger
70Beboere
70Lejligheder
- Tekøkken tilgængelig
- 2-værelseslejligheder tilgængelig
- Internet tilgængelig
- Skabe tilgængelig
- Altan/terrasse tilgængelig
- Eget badeværelse tilgængelig
- TV-Pakke tilgængelig
- 1-værelseslejligheder (Ikke oplyst)
- Eget dyr tilladt (Ikke oplyst)
I området
- Afstand til indkøb <500 meter tilgængelig
- Afstand til kirke >1000 meter tilgængelig
Mad
- Maden laves på plejehjemmet tilgængelig
- Morgenmad tilgængelig
- Middagsmad tilgængelig
- Aftensmad tilgængelig
Ydelser
- Mulighed for tilkøb tilgængelig
- Tilknyttet fodterapeut tilgængelig
- Plejehjemslæge tilgængelig
- Tilknyttet tandlæge tilgængelig
- Tilknyttet frisør tilgængelig
- Vask af sengetøj tilgængelig
Faciliteter
- Fælles dyr tilgængelig
- Sansehave tilgængelig
- Træningsfaciliteter tilgængelig
- Gårdhave/grønne områder tilgængelig
Aktiviteter
- Beboerråd tilgængelig
- Benyttelse af frivillige tilgængelig
- Faste ugentlige arrangementer tilgængelig
- Udflugter tilgængelig
Plejehjemsleder
Dominique Nguyen
Omgivelser
Dronning Anne-Marie Centret er et hyggeligt plejecenter på Frederiksberg i Hovedstaden. Vi ligger i dejlige omgivelser i Solbjerg Have, et attraktivt boligområde centralt beliggende på Frederiksberg. Vi er kendetegnet ved at være er moderne og udadvendt plejecenter. Huset summer af aktiviteter, og vi holder ofte arrangementer, fester og konkurrencer for beboerne.
Stemningen er tryg og rolig, og vi gør meget ud af, at alle er fælles om at skabe et velfungerende plejecenter for beboere, gæster i Aktivitetscentret, pårørende og medarbejdere.
På Dronning Anne-Marie Centret er beboerne i centrum og vi engagerer os i beboernes dagligdag. Vigtige værdier for os er: glæde, værdighed, respekt, engagement og fællesskab.
Udover den vigtige daglige pleje og omsorg, har vi fokus på mad og måltider, dokumentation, forebyggelse af fald, lindrende pleje (palliation) og et bredt udbud af terapi og træning.
Ved siden af dronning Anne-Marie Centret ligger Græsplænen, som er boliger til yngre handicappede.
Dronning Anne-Marie Centret er en del af OK-Fonden og arbejder ud fra organisationens fælles værdier og strategi. Da vi er på kontrakt med Frederiksberg Kommune, arbejder vi desuden udfra kommunens kvalitetstandarder. Hvis du ønsker at bo på Dronning Anne-Marie Centret, skal det godkendes af visitationen i Sundheds- og Omsorgsafdelingen i Frederiksberg Kommune. Du kan læse meget mere her.
FAKTA om Solbjerg Have:
Solbjerg Have ligger på den tidligere gasværkgrund ved Finsensvej. Det er en integreret bebyggelse med plejecenter, beskyttede boliger, børneinstitutioner og 328 almene boliger. Solbjerg Have er en grøn og bilfri bebyggelse med gode opholds- og legepladser. Nærmeste Metro station er Flintholm station, og buslinie 31 stopper lige udenfor. Der er fælles parkeringsplads på området.
Aktiviteter
I vores træningscenter kan du træne individuelt, intensivt og koncentreret på vores forskellige træningsmaskiner, vægte, m.m. Du kan få tilrettelagt en individuel trænings-plan og vi guider og motiverer dig. Du kan også deltage på holdtræning, hvor samarbejde, fællesskabet og samvær spiller en stor rolle.
Der er tilknyttet fysioterapeuter, ergoterapeuter og psykomotoriske terapeuter.
Vi har et Aktivitetsårshjul med datoer for fester, konkurrencer og fejringer af højtider. Vi vil gerne fremhæve vore OL (Artikel - OL på Frederiksberg), de månedlige temafester i Aktivitetscentret, jule- og påskefrokost, høstfest, halloween, m.m.
Vi har ugentlige aktiviter som:
- Sang og musik med husets pianist
- Klassisk musik
- Ugen der gik
- Oplæsning og debat
- Giro 413
- Banko
- Forskellige quizzer
- Historie
- Rafle
- Bridge
- Kreativ værksted
- Gudstjeneste på afdelingerne
- Svømmehal
- Teaterbesøg
- Tivoliture
- Indkøbsture
- Busture
- Dialogmøder på afdelingerne.
JF kommunens klippekortsystem (26 timer per år) eller mulighed for tilkøb, kan du vælge en aktivitet efter ønske. F. eks. rengøring af fuglebur, ekstra rengøring, ledsagelse til arrangementer, indkøb, arrangementer og fejring af mærkedage, hjælp til betaling af regninger, praktiske opgaver, m.m.
Se meget mere om vores aktiviteter i huset på vores Facebook og Instagram.
Relation til beboerne
Vores Vision
Livet skal leves-hele livet
På Dronning Anne-Marie centret, er det vigtigt, at vores beboere kan forfølge deres drømme og leve livet - hele livet. Ønsket om den enkeltes selvbestemmelse og tryghed er omdrejningspunktet, uanset livssituation, alder og helbred.
Dronning Anne-Marie centret er et hus, hvor man har lyst til at komme, hvor man føler sig hjemme - om man er beboer, pårørende eller medarbejder.
Vi sætter nærvær og samvær meget højt, og har fokus på ensomhed og kedsomhed. Fællesskabet er utroligt vigtigt - vi er alla sociale væsner, så medarbejderne understøtter beboernes sociale liv, ligesom medarbejderne drager omsorg for beboernes sundhed og behandler hver og én med respekt og værdighed.
Vores værdigrundlag
Ligeværdigt samarbejde - Vi møder mennesker med tillid. Vi ønsker at være velkomne - og at man føler sig velkommen hos os.
Høj faglighed - vores indsats og resultater afspejler, at kvalitet er målet. Vi modtager kritik konstruktivt, fordi vi ønsker at udvikle og lære.
Plads til forskellighed - Vi kan lide, at der er højt til loftet. Vi tror på, at viljen til at lytte til hinanden og friheden til at se tingene fra forskellige vinkler giver de bedste resultater. Vi går sammen, men ikke i takt.
Familien er værdifuld - Vi værdsætter samarbejdet med familie og pårørende. Sammen gør vi, hvad der er muligt for, at det enkelte menneske kan forsætte sine vaner og traditioner.
Æstetiske omgivelser - Vi gør os umage for at skabe omgivelser, som hver dag glæder både sanserne og sindet.
Samarbejde med pårørende
Når vi byder en beboer velkommen, byder vi hele beboerens familie velkommen i huset. Som pårørende kan du hjælpe os med at holde fast i de små hverdags ting, som har stor betydning for beboeren. Sammen kan vi opbygge en tryg hverdag for beboeren.
Når beboeren flytter ind på centret, holder vi efter 4 uger et møde, hvor vi taler sammen, om hvordan det er at flytte ind på plejehjem, om dine ønsker og behov og hvordan vi kan indfri dem.
Dine pårørende er velkommen til at deltage i husets aktiviteter og er velkommen til at deltage i måltiderne efter forudgående bestilling.
Personalet har i gennemsnit 12,85 sygefraværsdage pr. år. Opgjort for året 2022
Demensmærkning
Om os
Boliger
70Beboere
70Om boligerne
Huset er opdelt i 4 afdelinger:
- Syd stuen med 18 boliger
- Syd 1. sal med 18 boliger
- Nord stuen med 17 boliger
- Nord 1. sal med 17 boliger
KAB administrerer boligerne og indkalder til afdelingsmøde en gang om året, typisk i september måned. På mødet gennemgår KAB det kommende års budget og orienterer om arbejder der skal iværksættes. Budgettet kan rekvireres hos KAB på tlf. nr. 77320161.
Til hver afdeling er der et anrettekøkken, hvor personalet anretter måltiderne, brygger kaffe og te, bager og klarer opvasken .
I tilknytning til køkkenet er der en fælles opholdstue, hvor beboerne kan indtage dagens måltider, se fjernsyn, deltage i aktiviteter på afdelingen og hygge sig i hinandens samvær.
Personalet har et lille kontor, hvor de dokumenterer og holder møder. Posten til beboerne kan opbevares på kontoret efter eget ønske.
Syd stuen og Nord stuen har direkte udgang til vores have, og der er mulighed for at opholde sig på terrassen, bevæge sig rundt i de afslappende havelignende forløb med havestier, gynge- og almindelige bænke, større blomsterbede, samt vores store fælles drivhus (Artikel - Meget mere end et drivhus).
Når vejret er godt, spiser vi udendørs.
Som beboer har du mulighed for at låne Aktivitetsrummet, caféen eller sportscaféen, hvis du gerne vil fejre en begivenhed med din familie.
Her kan du læse mere om husets historie.
Boligen
Ved indgangen til din bolig er der et fint navneskilt med dit navn. Hvis du har specielle ønsker, kan vi markere indgangen til din bolig, så du bedre kan finde hjem.
Der er ikke nogen postkasse ved boligen. Du er velkommen til selv at hente posten ved kontoret ved indgangen eller på afdelingens kontor. Hvis du og dine pårørende ønsker det, kan vi opbevare din post i en særskilt mappe på kontoret. Dine pårørende kan hente posten, når de er på besøg hos dig.
Boligerne på Dronning Anne-Marie centret er renoveret i perioden 2008-2010. Fælles arealerne og boligerne fremtræder lyst og venligt. Der er parketgulve overalt og fliser på badeværelset. Boligerne er malet hvide. Du har mulighed for at få en anden mod ekstra betaling.
Hver bolig består af en opholdsstue, soveværelse og badeværelse. Der er en køkkenniche med vask, lille køleskab, samt køkkenskuffer og skabe. En skuffe er aflåst og bliver brugt til opbevaring af medicin.
I mellem opholdstuen og soveværelset er der 2 skydevægge. Til hver bolig er der garderobeskabe. Badeværelset er stort og er udstyret med håndvask, toilet, bruser og et indbygget skab.
Der er loftslifte i alle boligerne og dagligstuen er udstyret med en loftslampe. Der er en hospitalsseng i alle boligerne. Hvis du har behov for det, stiller vi et natbord til rådighed.
Du har mulighed for at leje gardiner og vi er behjælpelige med at montere dem. Der er antenne og telefonstik. Der er gratis wifi på centret.
Boligerne varierer mellem 65 og 85 kvadratmeter. 6 af boligerne er større og er velegnet som ægteparboliger.
Alle boligerne har en terrassedør med udgang til en altan eller til den grønne have.
Indskud og husleje
(før evt. boligydelse) 7303,61 kr.
Husleje AC varme Indvendig vedloghold Antenne
Lejlighed type 1: 7.303,61 432 262,50 202
lejlighed type 2: 7.408,31 438 266,25 202
lejlighed type 3: 7.512 445 270 202
lejlighed type 4: 7.825,08 463 281,25 202
lejlighed type 5: 8.451,25 500 303,75 202
Kontakt
2000 Frederiksberg
- Telefon
- 35285200
- 117.kontor@ok-fonden.dk
- Hjemmeside
- Dronning Anne-Marie Centret
Mad
Hos os taler vi om Mennesker, Mad og Måltider.
På Dronning Anne-Marie Centret elsker vi mad, og vi lægger stor vægt på at skabe gode måltider. Både med hensyn til tilberedning, smag, udseende, anretning og et godt værtskab, når den gode mad serveres.
På Dronning Anne-Marie Centret har vi vores eget køkken, hvor maden bliver tilberedt fra bunden af gode råvarer og af dygtige , veluddannede medarbejdere. Det er vores kreative køkkenpersonale, som planlægger menuen med månedlige forslag fra Kostrådet, som har deltagelse af beboere og aktivitetsbrugere.
Vi får hver dag nye leverancer af både frisk kød, fisk og grøntsager. Vores køkken har desuden fokus på kvalitet og bæredygtighed, vi har sølvmærket i økologi, dvs. en økologi procent på 60-90%.
Der fremstilles hver dag frisklavet smørrebrød, varm mad, dessert, kage og vi bager alt brødet selv. I sæsonen sylter vi aktuelle grøntsager, og vi laver selv vores sennep, ketchup og pickles.
Som beboer kan du nyde din mad i afdelingernes opholdsstue eller i din bolig. Gæster og pårørende har også mulighed for at deltage i måltider ved forudgående bestilling.
Vores gæster i Aktivitetscentret spiser i caféen, hvor der er mulighed for at købe drikkevarer.
Af forskellige årsager kan man have udfordring med at spise almindelig tilberedt kost. Vi fremstiller dysfagikost herunder gratinkost. Vi tilpasser maden til den enkelte beboer, og har fokus på beboerens ernæringstilstand.
Vi deltager i et 18 måneders projekt, sponsoret af Nordea fonden. Vi arbejder efter fem kulinariske løfter og har udarbejdet 10 bud for at sætte fokus på værtskabet og rammerne for måltidet.
Om ydelser med egenbetaling
Morgenmad:738 kr / måned
Frokost inkl kaffe og drikke:857 kr / måned
Aftensmad inkl kaffe og drikke:
Forsikring: 35 kr / måned
Tøjvask: 165 kr / måned
Leje og vask af linned: 422 kr / måned
Leje og vask af undertøj: 207 kr / måned
Rens af tøj: prisliste
Frisør: prisliste
Fodpleje: prisliste
Massage: prisliste
Husets blad: 25 kr. per blad
Toiletartikel pakke: 157 kr / måned
Aktiviteter: afhængig af aktivitetens art
Kontakt
2000 Frederiksberg
- Telefon
- 35285200
- 117.kontor@ok-fonden.dk
- Hjemmeside
- Dronning Anne-Marie Centret